Bivši košarkaš Partizana: "Prebio sam Jokića, sve vreme sam ga udarao"

Košarkaš Finiksa Džok Lendej podelio je svoje utiske o čuvanju Nikole Jokića.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

“Sve uradim kako treba, jurim ga po terenu, kada dobije loptu odlično sam postavljen, pratim ga… I onda me samo okrene ramenom i desnom rukom pogodi iz koraka, a bolju odbranu nisam mogao da odigram. Bukvalno sam sve uradio, sve što se moglo uraditi da mu oduzmem loptu. Tukao sam ga usput, tačnije celu seriju. Sve vreme sam ga udarao. To je bio plan. Ideja je bila da tričim za njim po terenu i tučem ga koliko je god moguće. Mislim da mi je ofanzivni skok drastično pao jer nisam ni gledao loptu, samo sam pratio njega u nameri da ga iscrpim”, objasnio je Lendej i dodao:

“Frustracija u meni je rasla kada je on počeo da nabija monstruozne brojke, a ja sam ga dobro branio, držao na ispod 50 odsto šuta. Ali, svi su govorili: ‘Pa naravno da će to da uradi onoj propalici Džoku Lendejlu. Ko je taj tip?’ Onda uskoče navijači Lejkersa, kao, nećemo mi imati te probleme, jer Entoni Dejvis je 10 puta bolji igrač od Džoka. Onda samo shvatim – neću moći da ga zaustavim. Jednostavno, to je nemoguće. I niko drugi ne može, baš me briga šta ko kaže”.

Na kraju razgovora je Lendej ispričao i anegdotu koja najbolje pokazuje kakav je igrač Jokić.

“Posle treće utakmice, prebili smo ga, odigrali baš dobri i svi su pričali: ‘Lendejl je prebio Jokića’. Ja se mislim: ‘Jeste li normalni? Ubacio mi je 29 poena, imao 17 skokova i 14 asistencija’. Odmah mi je prošlo kroz glavu: ‘Baš vam hvala, sad će da se iznervira i da sve iskali sledeći meč’. Tako je i bilo, ubacio je 53 poena”, zaključio je centar tima iz Arizone.

3 Komentara

    Svaka cast Jokicu kako im vraca na sve njihove agresije i zlopacenja,na sve oblike napada kojim brane kos ,a on sve vecu produkciju ima u inat svima!!!

    Šta da uradi on kad mu mnogo jaci i bolji igrači u NBA ligi ne mogu apsolutno ništa

    I to je jedan od pokazatelja kakva klasa od igrača je u pitanju

Postavi odgovor