Veliki udarac za Sloveniju, bez Jake Blažiča u bitku za Olimpijske igre

Pripreme za olimpijske kvalifikacije selekcija Slovenije počinje bez Jake Blažiča. Iskusni bek već neko vreme ima problema sa leđima i u dogovoru sa reprezentacijom i medicinskim stafom, odlučeno je da on propusti ovu akciju.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Pre nego što je doneta ova odluka, Blažič je bio nekoliko dana na poštedi. Međutim, kada se vratio u dvoranu opet je osetio bol. Kako do početka turnira u Pireju nije ostalo mnogo vremena i pripreme će biti veoma kratke, i pored velike želje nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, nije moguće da nastavi sa radom.

Na spiku selektora Aleksandra Sekulića su: Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Horvat, Tibor Mirtič, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Majk Tobi, Vlatko Čančar, Jan Špan i Luka Ščuka.

Podsećamo, Slovenci se za Olimpijske igre bore na turniru u Pireju, gde će u igrati u grupi sa Novim Zelandom i Hrvatskom, dok su u drugoj grupi: Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Pobednici grupa igraju za jednu olimpijsku vizu. Pobednik ovog turnira ide u grupu sa Australijom, Kanadom i pobednikom turnira u Portoriku.

Bonus video:

3 Komentara

    Stalno neki problemi…prosle godine Cancar,ove Blazic…

    Očigledno Jaki Blažiću nije dobro sanirana povreda pa je logično da neće učestvovati na pripremama za Olimpijske kvalifikacije.

    Sbakako hendikep za ekipu reapno on je igrač koji mnogo posla odradjuje ns terenu i neko ko je zahvalan i u odbrani i u napadu

Postavi odgovor