Vokap ne brine zbog odsustva Adetokumba: Nema izgovora na Mundobasketu

Tomas Vokap, novopečeni član grčkog nacionalnog tima, debitovaće pod zastavom ove zemlje na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Nakon što su se Dimitrisu Itudisu na pozivu zahvalili Nik Kalates i Kostas Slukas, Vokap se nametnuo kao idealno rešenje na mestu organizatora igre.

Međutim, potencijalni nedostatak Janisa Adetokumba je mnogo veći problem za Grke.

“Naravno da to pravi veliku razliku, on je najbolji košarkaš na svetu. Ali mi moramo da se pripremamo dalje kao da je sve u redu“, poručio je Vokap, pa nastavio:

“On je tip igrača koji može da uđe u bilo koji tim i veoma brzo napravi razliku, ima veliki uticaj na celu ekipu. Ako se bude priključio u poslednjem trenutku, dočekaćemo ga širom otvorenih ruku. Ako se ne vrati, tako je kako je. Moramo da radimo dalje i gledamo napred. Ne možemo da igramo pod izgovorima“, zaključio je igrač Olimpijakosa.

Podsetimo, Adetokumbo je upitan zbog povrede kolena, ali se i dalje nalazi na preliminarnom spisku.

Prvu proveru Grčka će imati u sredu protiv Slovenije u Ljubljani, a potom će ovi timovi dva dana kasnije odmeriti snage u Atini.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Koga nema bez njega se mora i moze!

    Imali bi manje potrebe da traže izgovore na SP da je u timu i Janis Adetokumba

Postavi odgovor