Očajna Argentina, nemoćni Mesi, istorija za Island i još nekoliko bitnih stvari

Argentina je jako loše započela ovo Svetsko prvenstvo, pošto Sampaolijevi izabranici nisu uspeli da pobede maleni Island. Istorija je ispisana za Islanđane, a Mesi deluje jako daleko od reprezentativnog trofeja.

A počelo je golom Argentine i delovalo je da će se ovaj meč ići po planu. Ipak Islanđani nisu tako mislili. Šta smo sve videli u ovom meču?

POGLEDAJ NAŠ SPECIJAL ZA MUNDIJAL! KVOTE SU SJAJNE!

TIM KOJI NISMO OČEKIVALI

Kun Aguero je dobio prednost ispred Gonsala Iguaina, a na desnoj strani se našao Maksimilijano Meza. Na klupi su ostali igrači poput Dibale i Banege, a možda je iznenađenje i što je zaigrao Lukas Bilja koji nije preterano dobijao šansu u Milanu.

PROGNOZIRAJ RASPORED U GRUPI SRBIJE!

Kasnije su izvršene izmene, a jedini koji je dao nekakav pozitivan doprinos timu bio je Pavon, koga možda možemo očekivati u narednim mečevima u prvoj postavi. Sampaoli nije postigao ništa sa ovim timom.

ISTORIJA ZA ISLAND

Alfred Finbogason je iskoristio jednu od retkih prilika za Island i u 23. minutu postigao prvi gol za Island na Svetskim prvenstvima. Tako su Islanđani došli i do svog prvog boda na Mundijalima, a videćemo da li će ovaj tim doći i do neke pobede uz nastavku takmičenja.

FENOMENALAN BLOK ISLANDA, BEZIDEJNA ARGENTINA

Neverovatno je bilo posmatrati pozicioniranje oba tima. Islanđani su imali dva jasno izražena bloka koja su se kretala zajedno sa loptom i gde god je Argentina napadala bilo je mnogo igrača u belim dresovima.

Sa druge strane koncepcija Argentine je bila očajna. Mnogo igrača na malom prostoru, sa velikim prostorima bez ikoga. Neverovatno je da su Argentinci konstano pokušavali da prođu kroz sredinu punu protivničkih igrača.

JEDNO KLJUČNO PITANJE – KO OSVAJA?

Neverovatan je primer Eduarda Salvija, koji je sa desne strane čekao nekoliko minuta da ga neko primeti. Za to vreme njegovi saigrači su se dodavali na malom prostoru i nisu ga primećivali.

INDISPONIRANI MESI

Vidi se da je veliki pritisak na zvezdi Barselone. Promašio je penal, mada to nije ništa novo jer je to znalo da mu se desi i u Barseloni. Deluje da saigrači previše očekuju od njega i pre svega gledaju da dodaju njemu, a ne da naprave nešto dobro za tim.

ISLAND NEIMPRESIONIRAN, ARGENTINA U PROBLEMUž

Sjajno je izgledao Island, ne samo zbog osvojenih bodova, već i zato što su bili potpuno neimpresionirani zvezdama sa druge strane. Iako su uzeli bod, na kraju meča nije bilo previše euforije. Island je ovde došao da pobeđuje.

Argentina deluje jako loše, teško je videti koja je tačno formacija u kojoj igraju i šta je ideja u igri. Lionel Mesi ne deluje blizu tituli Svetskog šampiona. Jako loš meč “Gaučosi” izgledaju kao da je pred njima još jedno veliko razočaranje.

Postavi odgovor