Stanojević steže kaiš Partizanove odbrane, Zvezda kamenčić koji mora da izbaci iz cipele

Po treći put je Aleksandar Stanojević seo za komande Partizana. Otkako je počela dominacija Crvene zvezde, upravo je 50-godišnji stručnjak bio na putu da istu prekine, ali pre dve godine ni 98 bodova nije bilo dovoljno za tako nešto.

Ali, kako crno-beli već sedam godina nisu uspeli da osvoje titulu, uprava je morala da se okrene proverenom rešenju. Od odlaska Stanojevića, Parni valjak je prethodne dve sezone donekle bio ravnopravan takmac u poslednjoj, uspeo je da godinu završi na liderskoj poziciji, ali strmoglav pad u prolećnom delu Večiti rival oberučke prihvatio i došao do trofeja.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

A znamo kakvi su principi kod bivšeg trenera Konjaspora. Velika disciplina na svakom delu terena, a pogotovo u odbrani, koja je bila glavobolja kod svakog navijača prošle sezone. Moraće i te kako da se pozabavi tim problemom već od prvog treninga, i uz to će pratiti dešavanja na fudbalskoj pijaci, kako bi doveo proverene igrače sposobne da ispune njegove zahteve.

Uostalom, i sam Stanojević je najavio na predstavljanju da će najviše gledati da se pojača u poslednjoj liniji tima. Bekovi nisu u potpunosti ispunili očekivanja, a u centralnom delu je jedino konstantan bio Svetozar Marković, koji, ipak, nije uspevao da pokrije sve rupe koje su pravili njegovi saigrači. Očekuje se dolazak nekog iskusnog centarhalfa, koji će činiti par sa kapitenom crno-belih, a uz njega će svoj razvoj nastaviti Kovačević i Miličić. A, rešenje uz desnu aut liniju se možda nameće u vidu Milana Roganovića. Mladi defanzivac se nametnuo u Omladinskoj školi, prošao je pripreme sa prvim timom zimus na Kipru, debitovao u poslednjem kolu, a uz to je i bonus za narednu sezonu. O njemu je posebnim rečima za Meridian sport pričao Marko Jovanović, jedan od članova stručnog štaba novog-starog trenera.

Nije za zgoreg podsetiti da je u poslednjih devet godina Partizan primio najmanje pogodaka u sezoni kada je na klupi sedeo upravo Aleksandar Stanojević (13), što dovoljno govori kako ume da zategne poslednju četvorku, a to može donekle da raduje i golmana Jovanovića, koji je imao pune ruke posla po dolasku u Humsku.

Ipak, žuljao je nekadašnjeg igrača Parnog valjka Večiti derbi u drugom mandatu. Nije uspeo da trijumfuje protiv Crvene zvezde, što mu je određeni deo navijača zamerio. Jer, poznato da je Grobari više od titule vole pobede protiv najvećeg rivala. I u takvoj situaciji, treći mandat će biti pod lupom upravo na utakmicama protiv aktuelnog šampiona.

Povratnički govor Aleksandra Stanojevića: Došao sam da završim posao – maštam o Ligi šampiona

Možda će ta spoznaja da dodatno poveća pritisak samom treneru, ali već krajem septembra će imati šansu da prekine taj negativan niz. Gledajući kako je Partizan igrao “male” utakmice pod komandom Stanojevića, tačnije da ih je bez problema rešavao u svoju korist, verovatno da će dueli sa Zvezdom biti ključni u borbi za titulu.

Za to će, ipak, biti prvo potrebno da se odradi kvalitetan prelazni rok. Kao što smo rekli, promene u defanzivi su prioritet, a kako se može čuti u neformalnim razgovorima sa ljudima iz Humske, u napadu se gleda ka inostranim igračima, koji će doneti potrebnu brzinu i biti prevaga u Evropi. Reformu u tom pravcu je počeo Igor Duljaj, a Stanojević će probati da je nastavi…

Bonus video:

8 Komentara

  Ako ga stegne puce kais i ode u sitne delove!Takva je odbrana partizana mada i ceo tim,ne samo odbrana!

  Odbrana je najkriticnija u Partizanu

  Ne verujem da će išta uspeti protiv Zvezde sve dok je politička situacija kakva jeste

  Sta da steze kad obranu nema,gokman jedino sto vredi u Partuzanu!

  Pre ce da bude da je stena a ne kamencic Zvezda ali ajde neka bude tako kako je on rekao!

  Neka gleda on malo sire,ne samo u Zvezdu,a i Zvezda je kao stena pa neka vidi kako ce da je izbaci iz cipele!!!!

  Jedini čovek koji ima pravo rešenje uvek za partizan sad kad je on tu mislim da navijači partizana mogu da odahnu i da očekuju potpunu promeni u igri svog kluba

  Svima je jasno da će Stanojević morati da radi celu rekonstrukciju tima i da ga čeka težak posao, ali ako iko može da dovede Partizan do stare forme onda je to on.

Postavi odgovor