Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch dobio ogromno pojačanje

La Liga je objavila jednogodišnji ugovor o sponzorstvu velškog seoskog kluba Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Logo španskog takmičenja će biti na garnuturama dresova kod kuće i na gostovanjima.

Ne nije greška u kucanju, već se radi o klubu sa ostrva Englsi, skraćeno poznatog kao CPD Llanfairpvll FC, koji igra u prvoj diviziji Zapadne obale Severnog Velsa, petom nivou velškog fudbala.

Igrači će prvi put obući nove dresove u subotu, kada će se suočiti sa lokalnim rivalom Holihed Taunom. Kao deo partnerstva , selo je takođe dobilo novi znak „Dobrodošli u Llanfairpvllgvingillgogerichvirndrobvllllantisiliogogogogoch“, sa pet LL u nazivu, promenjenog da odgovara novom logotipu La Lige.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

CPD Llanfairpvll koji će proslaviti 125. godišnjicu kluba 2024. godine trenutno je pretposlednji na tabeli Prve lige Zapadne obale Severnog Velsa, sa jednom pobedom i dva poraza.

„Ovde imamo odličnu grupu koja je zaista posvećena da donese uspeh klubu”, rekao je menadžer kluba Gvidaf Hjuz, “Znam da momci jedva čekaju da nose novi komplet sa ponosom”.

“Već gledamo mnogo više španskog fudbala ove sezone”, rekao je najbolji strelac Markiz Holand. “Radujemo se što ćemo naučiti nešto od Levandovskog, Grizmana i Belingema.”

Veruje se da je dugačak oblik imena sela, Llanfairpvllgvingillgogerichvirndrobvllllantisiliogogogoch, nastao u 19. veku kao pokušaj da se privuče turizam i publicitet. Inače velški fudbal je privukao neviđen nivo međunarodne pažnje od kupovine Reksama (igra u sistemu engleske fudbalske lige), od strane holivudskih zvezda Rajana Rejnoldsa i Roba Mekelhenija 2020.

La Liga je poslednjih godina nastojala da razvije veze sa bazama fudbalA u Velikoj Britaniji, sponzorišući Blumsberi ligom u severnom Londonu i praveći letnje kampove u Engleskoj sa licenciranim UEFA španskim trenerima.
Očekuje se da će novi kompleti biti dostupni navijačima za kupovinu u narednih nekoliko meseci, a liga planira niz događaja sa klubom tokom aktuelne sezone.

INTERVJU – Ognjen Čančarević: Postalo mi je normalno što branim za Jermeniju, Kostić ne bi bio jedini transfer da smo ostali svi na okupu u Radničkom

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Kakva odlična ideja da sponzorišu klub čije ime niko na svetu ne može da izgovori sem Velšana, možda je bolje da im promene ime u La Liga

    Sviđa mi se što vidim da Španska liga pokušava da nauči engleze evropskom načinu igranja a u isto vreme i da pokupi najbolje od premijer lige

    Stvarno na prvi pogled deluje kao greška, sreća pa ima skraćenica

    Ne vidim vezu između La Lige i velškog kluba, očigledno je u pitanju samo marketing

Postavi odgovor