Crvena zvezda na večeri sa Romanom Abramovičem - ne, nije šala

Crvena zvezda se danas nalazi u nemerljivo boljem stanju nego pre deset godina. Tada je Evropa bila misaona imenica, a sada obaveza.

Dugo je trajao oporavak bivšeg šampiona Evrope, a zanimljivih i ne tako dobrih dana na Marakani se nedavno prisetio Toplica Spasojević.

Nekadašnji predsednik crveno-belih je ispričao anegdotu i susret delegacije Zvezde sa Romanom Abramovičem. Telefonski poziv koji je dobio Spasojević je iznenadio sve u klubu i mislili su da je u pitanju šala.

“Abramoviča sam video 2008. kada sam bio predsednik Zvezde, kad smo imali jedan fudbalski turnir… Još 2007. sam ja u Zvezdi, zvoni telefon, sekretarica kaže da zove Sergej iz Moskve. Javio se čovek i kaže, “da li ste vi Toplica što je bio u Moskvi? Vidim u novinama da ste sada predsednik Zvezde, ja sam direktor Abramovičevog Sveruskog sportskog saveza. To je organizacija kojoj je Roman dao nekoliko stotina miliona da pravi terene širom zemlje, i u okviru toga, hoćemo promociju sa državnom televizijom. Pravimo turnir u Izraelu. Februar, toplo je, pa može da se igra. A ja sa Dikom Stojanovićem i Nadzornim odborom. Gledamo kako da skupimo pare za pripreme sportista. Pozvali su nas, Spartak, CSKA iz Moskve, Šahjtor i Dinamo Kijev. Tu je bio Makabi, i rekli su, imamo pravo za još jedan poziv, ja se setih vas. Evo, dobijate 100.000 ako dođete, i plaćamo vam avion. Zakupite let, a tada je u UO bio direktor JAT-a i sve smo dogovorili. I rekao je – imate za 45 ljudi 15 dana u najboljem hotelu pripreme, i učešće je tu, a pobednik turnira nosi milion dolara”, rekao je Spasojević i nastavio u dahu.

 “Zahvalim se na pozivu, tražim nešto napismeno. A kaže Dika: Šefe, to vas neko zeza. A stvarno je tako ponuda izgledala, kao da nas neko zeza. Dođe ugovor, mi potpišemo,  u decembru smo otišli u Moskvu na izvlačenje parova. Kaže Dika: Pa ovo je stvarno. I u februaru smo otišli, tad je bio Abramovičev rođendan. Bio je tu Rinat Ahmetov, najbogatiji Ukrajinac i vlasnik Azovstala i svega oko čega se bori. Inače njegov sin je oženio Koletovu ćerku. I on je bio tamo, imali smo večeru sa Abramovičem. Bilo je dole 1.000 ljudi, poslao je avion po pevačicu Pink, došla je iz Los Anđelesa. Oni su svirali to veče, pa smo se tako i privatno družili, ne samo poslovno”. 

Meridian ima najbolja kvote

Bonus video:

2 Komentara

    Kad sam video naslov pomislio sam pobogu pa samo nam on treba da nas izbace iz svih evropskih takmičenja, kad ono sećanje, treba tako da započinjete tekstove

    Galantan bio AVramovič, mora mu se to priznati

Postavi odgovor