Terzić: FK Crvena zvezda je izmirio sve finansijske obaveze prema državi

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, oglasio se u sredu povodom izmirenih obaveza koje je klub imao prema državi Srbiji.

Terzić je danas izdao saopštenje u kojem je otkrio da je Zvezda platila 13 miliona evra poreza.

Sopštenje prenosimo u celosti:

– Sa ponosom možemo da obavestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državi. Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara.

– Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena predhodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije Korona virusa.

– Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze.

– FK Crvena zvezda je uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet Republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona – dodaje Terzić.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

4 Komentara

    Videcemo sta ce biti kad se drzava oglasi,dal su stvarno uplatili novac

    Pitanje dal je sve ovo istina,Terzi se ne sme verovati na rec.

    Ako je to istina konacn osu izasli iz dugova i to je sigurno velika olakšica za klub

Postavi odgovor