Dragiša Gudelj želi da nastavi da igra fudbal – evo kako će to učiniti

Pre nekoliko dana, sve nas je zatekla vest iz Španije da se Dragiša Gudelj, rođeni brat reprezentativca Srbije, Nemanje, srušio na terenu.

Doktori su brzom reakcijom uspeli da mu spasu život, i od tada se nalazi u bolnici na daljem ispitivanju i lečenju.

Njegov klub, Kordoba oglasio se danas zvaničnim saopštenjem u kojem su potvrdili Gudeljovu želju da se vrati fudbalu, ali i način na koji će to učiniti.

Dragiša Gudelj će imati implantiran autamtski defibrilator i želi da nastavi da igra fudbal.

Dragiši Gudelju će uskoro biti ugrađen DAI (ugradivi automatski defibrilator) i moći će da nastavi da demonstrira svoj kvalitet i brani boje Kordobe. Medicinski testovi su potvrdili da je Srbin doživeo ventikularnu tahikardiju, koja je dovela do srčanog zastoja. Brza intervencija lekara spasila je njegov život.

Želja defanzivca Kordobe je da se vrati na teren, sledeći primer Kristijana Eriksena. Danski fudbaler je doživeo kliničku smrt na EURO 2020. godine, ali je uspeo u potpunosti da se vrati i sada nastupa za Mančester junajted.

Još jednom, iz Fudbalskog kluba Kordoba želimo da se zahvalimo na apsolutnoj spremnosti i naklonosti kojom su našeg igrača lečili profesionalci Univerzitetske bolnice Kraljica Sofija”, piše u saopštenju španskog kluba.

3 Komentara

    Bolje da se ne igra sa svojim zivotom,bez obzira sta kazu lekari….

    Ne daj Bože nikome pogotovo ne mladima. Ne znam koliko je pametno igrati se sa životom, nadam se da se ne bi kockali sa životom

    Što da ne ukoliko dobije saglasnost lekara

Postavi odgovor