FSS odredio kazne: Oduzeti bodovi i milionske sume za nameštanje utakmica

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku o kaznama za „povredu integriteta utakmica“.

FSS je od UEFA dobio upozorenje nakon kojeg je usledila brza reakcija zbog utakmice Jagodine protiv Trajala i Borca protiv Železničara za koje se sumnja da nisu bile sasvim regularne.

1. Kažnjava se GFK Jagodina Jagodina oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 dinara.

2. Kažnjava se FK Borac 1926 Čačak oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4.000.000 dinara.

Ukoliko je zaista bilo nameštanja utakmica ove kazne su možda i previše blage, ali i kao takve mogu da stvore puno problema nekadašnjim superligašima.

https://meridiansport.rs/dragan-stojkovic-piksi-srbija/

Pored ovoga, Disciplinska komisija FSS donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica.

FK Crvena zvezda Beograd je izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 dinara zbog navedenih propusta na utakmici Super Lige Srbije FK Crvena Zvezda Beograd – FK Partizan Beograd.

Iz istih razloga, kažnjen je i FK Novi Pazar novčanom kaznom u iznosu od 500.000 dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice FK Novi Pazar – FK TSC Bačka Topola – navodi se u saopštenju FSS.

Pročitajte još: Potvrda da su LEGENDE: Ilić kupio dres Milijaša, on uzvratio – sve zbog humanitarne akcije (FOTO)

Obavezno pogledajte: PELE | Priče iz kraja #30

2 Komentara

    Ništa ovo ne znači, treba da se rastera i pohapsi bagra.

    Dobro su oni i prošli ,za ovakve stvari salje se u niži rang pa da vidimo kad će opet namjestiti … i treba da se kažnjavaju prevaranti

Postavi odgovor