Iako je Srbin, ne želi da igra za Orlove: Ako stigne poziv, izabraću Mađarsku!

Ognjen Radošević, momak za kojeg verovatno niste čuli, ima 20 godina i polako izaziva sve više pažnje. Debitovao je u dresu mađarskog Ujpešta i pokazao da poseduje ozbiljan potencijal.

Dovoljno da privuče reflektore tamošnjih medija, koji su postavili pitanje koje se direktno tiče naše zemlje – za koju reprezentaciju će igrati talentovani vezista rođen u Subotici. Ako je suditi po njegovim rečima, Mađarska je prvi izbor! U razgovoru za CSAK Foci je otkrio svoje planove i najavio da će najverovatnije krenuti putem Miloša Kerkeza, koji je izabrao Mađarsku umesto Srbije.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

“Akademiji Sekedina sam se pridružio 2017. godine, tamo sam naučio mađarski, pre toga uopšte nisam govorio jezik. Prvo sam naučio termine koji se koriste u fudbalu. Učim od U16, tadašnji saigrači su mi mnogo pomogli u komunikaciji, a posle godinu dana već sam mogao tečno da govorim”, počeo je Ognjen Radošević intervju za csakfoci.hu.

Iako je Srbija zemlja gde je rođen, kao i roditelji, Mađarska je glavni fokus njegovih planova.

“Moji roditelji su oboje državljani Srbije, ne govore mađarski, a ja trenutno nemam mađarsko državljanstvo, ali bih želeo da ga dobijem što pre”.

Dovoljan mig da Mađari krenu u napad – jer su Ognjenove misli isključivo vezane za našu komšijsku državu.

“Pošto sam vrlo mlad došao ovde, izabrao bih Mađarsku na nivou reprezentacije. Ako dobijem državljanstvo i računaju na mene u reprezentaciji, onda bih obukao mađarski dres jer se osećam Mađarom”.

Bonus video:

6 Komentara

    Vidividim par glupih ili navodno , patriotski ostrašćenih komentara .Pa jeste li vi ljudi mormalniđNiti ga ko zna , niti zove s ni brinuo o njemu nije.Inpta sad? Da piše molbu FSS, gde će ga odlučiti kao gaće na štriku.Nimorvima ni zadnji, koji stiče afirmaciju u inostranstvu, jer kod nas neki , nazovi treneri, neznalica vode klince koji treba da savladaju osnovna znanja i tehniku fudbala , a ne rade sa njima gotovo ništa pa i to potpuno nestručno.Kada se pogrešni automatizmi, odnosno pokreti i loša tehnika , jednom usvoje, te ško ih je ispraviti, a kod komšija,bupravo se ti osnovi najviše forsiraju jer čine osnov za kasnije brže napredovanje.Kod nas mlade, polaznike, daju nekim levacima a ne učiteljima fudnžbsla.Tsko je i u drugim sportovima.Kad mi jedan nazovi trener kaže, da dete trba prvo da se dokaže, pa tek onda će da rade sa njim ozbiljnije.Treba li komentar tome?

    Naravno da podrazavam da izbegavanje naseg fudbalskog saveza ali ne treba bas tako da folira. Niko ko je zatvorio vrata dupetom, nije dobro prosao. Ako se oseca kao madmar, nek mu lepo oduzmu srpsko drzavljanstvo i gotovo.

    Izdaja.Oduzeti mu pasos Srbije ako ga ima

    Pa nisu oni rodjeni po svijetu bez razloga. Sreca pa djeca imaju pametne roditelje i ne pada im na pamet da imaju nesto sa ludim Balkanom. Pozdrav iz Svedske.

    Za mene je ovo izdaja, ako tako se oseća neka igra za njih, hvala Bogu imamo ko da igra za nas

Postavi odgovor