Imperija Dejvida Bekama u TOP 20 najvrednijih klubova sveta - zna se ko je "kriv"

Donedavno je MLS smatran za fudbalski raj igrača pri zalasku karijere, međutim, poslednjih godina se nivo šampionata drastično povećao i trenutno je “barabar” sa mnogim evropskim jakim ligama.

Velike zasluge idu na račun Njujork Red Bula, Njujork Sitija, LA Galaksiju i od skoro Inter Majamiju, čiji je projekat dao daleko najbolje rezultate.

“Mesecima već postoji šansa da prekinem karijeru – ne možete da zamislite kroz šta prolazim”

Naime, Dejvid Bekam je ulaskom u klub najavio ozbiljne stvari, ali niko se nije nadao da će Lionel Mesi u i dalje fantastičnoj formi, iako ima 37 godina doći u Majami i usrećivati “difens-difens” navijače.

dejvid-bekam-guild-esports
Bekam (FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Getty Images)

Upravo je Inter dolaskom Argentinca u klub počeo da rapidno raste, kako fudbalski, a tako i finansijski – i to poprilično ozbiljno.

Džo Pompljano, stručnjak za finansije u sportu, objavio je analizu na društvenoj mreži “X” o poslovanju Intera poslednje dve godine.

Ćavi pobesneo pred Napoli, “zaplenio” telefone igračima i saradnicima – ko je krtica?

Kao ključan faktor tolikog napretka izdvaja se Leo Mesi, pošto je njegovim angažmanom klub došao na nivo od 20 najvrednijih timova sveta – u rangu Njukasla ili Aston Vile, a neverovatan je i podatak da je Inter prodao čak 110.000 sezonskih karata za utakmice koje će korisnici gledati preko Apple platforme.

2023 07 22T022747Z 1490736247 UP1EJ7M06U9A4 RTRMADP 3 SOCCER USA MIA CAZ MESSI
Foto: REUTERS/Marco Bello

Da to ne bude sve, Pompljano se postarao da iznese i podatak da će klub iz Majamija u 2024. godini zaraditi čak 200.000.000 dolara i svoju vrednost podići znatno iznad jedne milijarde.

Nadrealno, ali istinito…

Amerikancima se osladio fudbal, ali trenutno je i dalje NFL daleko najprofitabiljni sport, međutim, pitanje je do kada će to biti tako.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Napravio staru barsu doveo mesija digao klub na visi nivo odmah

    Doveo čovek Mesija i napravio odlican posao

Postavi odgovor