Jusein Bolt i fudbal: Šta će biti od toga?

Priča u kojoj je glavna zvezda Jusein Bolt može da se nazove raznim imenima, jer dok je za nekog mogućnost da slavni Jamajčanin zaigra profesionalni fudbal samo bajka, za nekog drugog je to saga kojoj nikako da dođe kraj.

Nije više poenta u pitanju da li Bolt može da igra fudbal, jer je on toliko uporan u svojim nastojanjima da je pitanje ,,može li” uspeo da transformiše u ,,gde će igrati”. Nije čak ni važno što veliki broj ljudi i dalje veruje da to nije realno.POSLUŠAJ NOVI EVROGOL PODKAST: PRIČALI SMO O ZVEZDI, LIVERPULU, JOKANOVOM FULAMU, DORTMUNDU…Bilo je tu i proba u vrhunskim klubovima kao što je Dortmund (pod uslovom da se treniranje sa slavnim bundesligašem može nazvati probom), zatim južnoafričkim Sandaunsom i norveškim Stromsgodsetom, ali i konstantnog prisustva teme u medijima.

Osmostruki olimpijski šampion se trenutno nalazi u Australiji gde je jedna ekipa izrazila želju (mada je to više mogućnost) da Bolt obuče njihov klupski dres. U pitanju je Central Koust Mariners, klub iz Gosforda, koji, što je zanimljivo, ima slične prugaste dresove kao i Dortmund. Jamajčanin se tamo nalazi još od avgusta, a nedavno je na probnoj utakmici postigao dva gola za  Marinerse.

Jusein Bolt je već odbio ugovor sa La Valetom, da li će da ,,da nogu” i Marinersima?

Ubrzo se pojavila i vest da mu je klub ponudio ugovor, ali koji po svemu sudeći ne ispunjava finansijske uslove kojima bi Bolt bio zadovoljan. Cifra koja je u opticaju se procenjuje na ne veću sumu od sto hiljada dolara po sezoni. Imajući u vidu da bivši atletičar i dalje zarađuje milionske iznose na godišnjem nivou od reklama i sponzora, za sada nije došlo do sporazuma.

Inače, prema ranijim vestima, Bolt je već odbio ponudu La Valete sa Malte koja ga je želela na dve godine u svojim redovima.

Marinersi su zainteresovani da oprobaju Boltov fudbalski talenat, ali će se to teško izvesti bez dodatne finansijske pomoći. Ona je već zatražena, ali kolika god da bude, sigurno neće biti na nivou ugovora kojih ima sa proizvođačem sportske opreme ,,Puma” koji je njegov najveći finansijski ,,donor” sa preko deset miliona dolara godišnje.

Marinersi su na početku sezone odigrali nerešeno sa Brizbejnom, ali bez Bolta u sastavu. Možda bi Jamajčanin i u takmičarskom meču postigao pogodak, ali ćemo na to morati da pričekamo bar još neko vreme.

Postavi odgovor