Ne pomaže ni Arena: Katastrofalni Partizan i peti poraz u nizu

Košarkaši Partizana su nastavili seriju loših rezultata, ostvarivši treći poraz u ABA ligi ove sezone. Bolji od njih bio je Zadar sa 95:85, a crno-beli su uspevali da održe egal samo u prvoj četvrtini susreta.

Ekipa Nenada Čanka još jednom je prikazala lošu igru i peti uzastopni poraz je došao protiv tima koji je bio bez pobede u novoj sezoni. Zadrani su već u drugoj četvrtini počeli da koriste lošu igru u odbrani domaćeg tima, ali i njihovu slabu realizaciju šuteva za dva poena.

KLADI SE NA ABA LIGU!

Partizan je tokom čitave prve četvrtine bio u egalu. Nije bilo velike razlike ni jednog ni drugog tima i u rezultatskoj ‚‚klackalici” su se domaći dobro držali u tih uvodnih deset minuta. Ipak, druga deonica bila je daleko lošija.

U prva dva minuta tog dela igre crno-beli su napravili seriju 7:0 i to je otprilike bilo to. U narednih osam minuta su postigli još samo 10 poena, a dobra napadačka igra Zadrana je to iskoristila. Sa 25:10 u preostalih osam minuta druge četvrtine, hrvatski tim je otišao na poluvreme sa prednošću od osam poena.

partizan zadar 57094

Partizan je na početku drugog poluvremena kakav-takav priključak uspevao da održi preko Stefana Jankovića i njegovih sedam poena za manje od dva minuta, ali to nije bilo dovoljno da se vođstvo Zadra zapravo ugrozi.

Serija 11:0 koju su predvodili Grant i Litl dovela je do prednosti gostiju od 71:52, čime je načinjen veliki put ka pobedi. Ponovo su za 10 minuta postigli 25 poena, a 17 primljenih je samo dupliralo rezultatsku razliku sa poluvremena.

FMP DOČEKUJE ZVEZDU U ŽELEZNIKU

Ni četvrta četvrtina nije donela ništa novo. Partizan je već bio ‚‚u daunu”, pokušavajući da sustignu nedostižnih 16 poena zaostatka i bilo je jasno da će Zadar upisati prvu pobedu u ABA ligi. Crno-beli su dozvolili hrvatskom timu da lagano ubaci 90 poena, da bi tek u finišu, kada je pitanje pobednika bilo rešeno, uspeli da smanje zaostatak na 10 poena razlike.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Stefan Janković sa 19 poena, a dodao je i četiri skoka. Markus Pejdž je postigao 16 poena, dok su dvocifreni još bili Đorđe Gagić sa 12 i Vanja Marinković sa 10 poena.

U ekipi Zadra daleko najbolji bio je Luka Božić, kome je zamalo izmakao dabl-dabl učinak. Zabeležio je 27 poena uz 67 odsto na šutu iz igre, a dodao je i devet skokova. Mario Litl je ubacio 19 poena, a Šime Špralja 13.

Postavi odgovor