Juventusu preti nova, drakonska kazna!

Nema kraja mukama Juventusa. Tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zahtevaće da Juventus bude kažnjen dodatnim oduzimanjem bodova zbog finansijskih prevara oko isplata zarada igračima tokom pandemije korona virusa.

Italijanski sportski sud kaznio je pre dve nedelje Juventus oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača. Nekoliko bivših čelnika Juventusa je suspendovano, uključujući bivšeg predsednika Juventusa Andreu Anjelija, na period od dve godine.

Ipak, oni smatraju da “Stara dama” nije kažnjena adekvatno prekršaju kakav je učinila te im prete sa oduzimanjem dodatnih 20 bodova!

„Tužilac FIGC smatra da je Juventus napravio daleko teži prekršaj od finansijskih prevara prilikom transfera fudbalera. Juventus će pasti na poslednje mesto na tabeli Serije A, ako torinskom klubu bude oduzeto još 20 bodova“, navodi „Korijere delo Sport“.

Neverovatno. Do pre samo dve nedelje klub iz Torina vodio je borbu za titulu Serije A, a u slučaju da “prođe” nova kazna bili bi favorit za selidbu u niži rang.

Juventus je trenutno 13. na tabeli italijanskog prvenstva sa 23 boda, a u slučaju kazne bili bi na poslednjem mestu sa samo tri boda.

“Juventus bi mogao da ispadne iz Serije A”

 

3 Komentara

  Upropastiće ih ukoliko ih rebnu sa još jednom kaznom ali biće u prilici da se do kraja prvenstva izbore za opstanak u Seriji A što će sigurno uspeti

  Odgovori

  Oni lako nogu da prodju kao pre par sezona i da ih opet pošalju u niži rang

  Odgovori

  Sami sebi su stavili omču oko vrata, sad nek snose posledice nego mi je žao igrača koji će da ispaštaju zbog budala

  Odgovori

Postavi odgovor