"Kristijano Ronaldo će biti jedna od najslabijih karika Portugala"

Portugalci su na Evropskom prvenstvu među glavnim favoritima, a po rekordni šesti put će ih na kontinentalnoj smotri predvoditi Kristijano Ronaldo.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala će se bez sumnja naći pod reflektorima stadiona u Nemačkoj, ali ima i onih koji smatraju da je njegovo vreme kao ključnog igrača portugalske reprezentacije prošlo.

“Već dugo govorim da će Kristijano Ronaldo biti jedna od najslabijih karika Portugala, ako bude počinjao utakmice. Navijači oba tima će biti oduševljeni njime, ali u njegovim godinama, nije toliko koristan za izgradnju igre i vršenje pritiska na mlađe,” rekao je čuveni češki reprezentativac, Karel Poborski, pred večerašnji okršaj Češke i Portugala.

Smatra da bi se napadač Al Nasra teško pomirio sa činjenicom da ne bude glavna karika, što bi mogao da bude potencijalni problem za selektora Roberta Martineza.

“Mislim da Ronaldo nikada neće razumeti deljenje minuta sa drugim igračima. Skidam kapu za ono što je uradio, zahvaljujući njegovom ogromnom samopouzdanju, ali ne možete zaustaviti starost, on ima 39 godina. Ne znamo kako je sa trenerom Robertom Martinecom, ali pisalo se da je njegov prethodnik, Fernando Santoš, imao ovaj problem na Svetskom prvenstvu.”

Kristijano je na kontinentalnim smotrama dosad upisao sedam asistencija, jednu manje od rekordera Poborskog.

“”Ne zanimaju me individualne statistike, tim je mnogo važniji. Uspeh naših momaka u prvom meču bi me veoma usrećio kao navijača nacionalnog tima, a zatim kao nosioca rekorda.”

Kako vidi epilog utakmice između Češke i Portugala?

“Vidim ih kako nas odmah napadaju. Važno je da imamo hrabrosti za brze kontranapade. Čak i ako igramo sa dubokom odbranom, možemo ugroziti jakog protivnika kao što je Portugal,” zaključio je Poborski.

MERIDIAN PONUDA: Portugal – Češka

Bonus video:

2 Komentara

    Pa evo gledali smo prvu utakmicu njegovu na ovom euru čovek je odigrao bolje od skoro svih i radi ogroman posao u napadu

    Greše jer nije važno koliko će biti dobar na terenu koliko je važan za moral Portugalske reprezentacije i toga šta predstavlja svojim saigračima.

Postavi odgovor