TUŽAN DAN ZA KALČO ROMANTIKE: Katanija izbačena iz Serije C, ide u amaterski rang!

Epizoda Siniša Mihajlovića u Kataniji je možda zaboravljena, a nije ni čudo jer je to blo, sada već davne, 2009. godine.

Nije prošla slavno, ali je Katanija bila u Seriji A i delovalo je da ćemo gledati njen uspo. Mihajlović je nakon toga prešao u Fiorentinu, a Katanija u sezoni 2013/2014 ispala iz elitnog društva.

Sada, koju godinu kasnije – problemi su još veći. Tadašnji vlasnik kluba Antonio Pulvirenti je priznao da je namestio pet utakmica, usledilo je oduzimanje bodova i posrtanje kluba, a sada su dotakli dno.

– Klub je izbačen u još niži rang takmičenja, prolašen je bankrot. Poslednji put su bili u tom rangu još u sezoni 1994/95 – pišu italijanski mediji.

– Sa velikim bolom moram da potvrdim da je klub proglasio banktrom i da ne može da nastavi sa takmičenjem u Seriji C. Ovo je situacija sa kojom, kao predsednik Lige, nikad nisam želeo da se suočavam. U ovoj završnoj fazi izneti su neki potpuno besmisleni predlozi koji su doveli do najneprijatnijih zaključaka – rekao je predsednik Serije C Frančesko Đireli.

Podsetimo, Katanija je još u decembru proglasila bankrot, ali joj je bilo dozvoljeno da nastavi sa takmičenjem u Seriji C pošto je klub stavljen na aukciju. Međutim, kupac se u međuvremenu nije pojavio, što je značilo kraj za popularne “Slonove”.

INTER U TRCI ZA SKUDETO: Barela i Džeko „precrtali“ Veronu, Milan samo bod ispred!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Bondisimo – Zvali su me da budem kondicioni trener reprezentacije u Kataru | EP21

 

3 Komentara

  Vratice se oni, jak je to tim

  Odgovori

  A nekada su igrali u Seria A, a sada…

  Odgovori

  Ostro su ih kaznili, bas bas ostro

  Odgovori

Postavi odgovor