Klop zabrinut zbog saudijskih klubova: FIFA i UEFA moraju da pronađu rešenje

Trener Liverpula Jirgen Klop izrazio je zabrinutost zbog štetnih posledica odlaska igrača u Saudijsku Arabiju i pozvao fudbalske vlasti da “pronađu rešenje”.

Klop je u Singapuru, gde će njegova ekipa sutra odigrati prijateljsku utakmicu sa Bajernom iz Minhena, naveo da je uticaj Saudijske Arabije “masivan” u ovom trenutku.

“Najgore je to što prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje tri nedelje duže nego u Evropi. Fifa i Uefa moraju da pronađu rešenje za to”, rekao je Klop.

Od početka godine brojne fudbalske zvezde su se preselile u Saudijsku Arabiju, među kojima su Kristijano Ronaldo i Karim Benzema.

Brazilski vezista Fabinjo u ponedeljak je postao treći igrač “crvenih” koji je ovog leta prešao u Saudijsku Arabiju, posle Džordana Hendersona i Roberta Firmina.

“To već sigurno ima uticaj na nas. Moramo da naučimo da upravljamo time”, dodao je Klop.

Trener Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel, takođe upitan o efektima transfera saudijskih klubova, povezao je to sa primerom kineske lige od pre nekoliko godina.

“Možda je prilično slično onome što se dogodilo kada je Kina započela svoju ligu. Bila je slična ‘zlatna groznica’, a sada vidimo još jedno prvenstvo koje pokušava da postane popularnije i slavnije”, naveo je Tuhel.

“Malo je prerano za jasno mišljenje”, dodao je Tuhel, definišući sebe kao “iznenađenog posmatrača” trenutne situacije.

Izvor: Beta

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

2 Komentara

    Jedino rešenje koje FIFA i UEFA mogu da pronađu jeste kako što više miliona da uzmu od Saudijaca

    Ograničiti broj tranfera iz evrope i to je to

Postavi odgovor