Dva ranjena orla - pobeđuje onaj koji bude hrabriji!

Posle poraza od Rusije, fudbaleri Srbije moraju da nastave dalje u budu hrabriji. Druga utakmica koja ih očekuje jeste protiv Turske, u Beogradu, a da li su “Orlovi” spremni?

O svemu je izneo mišljenje selektor nacionalnog tima, Ljubiša Tumbaković, na konferenciji za medije.

Bilo je raznih pitanja, a Tumbaković je napre istakao da neće biti mnogo promena.

Meč sa Rusijom je pokazao da ekipa ima resurse za novi sistem, ali da joj je potrebno uigravanje. Da li će i koliko biti promena za meč sa Turskom?

https://meridiansport.rs/fudbal-rusija-srbija-andrejarsavin-liganacija/

-Pokušavamo da prilagodimo kvalitete igrača adekvatnom raposredu na terenu. Jedan od tih detalja koji smo imali u Rusiji je karakterističan i za promenu rapsoreda pojedinaca. Za utakmicu protiv Turske nećemo praviti neka velika pomeranja, ali će biti manjih izmena -rekao je Tumbaković.

Da li je poraz Turske od Mađarske iznenađenje, da li očekujete Tursku u najjačem sastavu?

-Iskreno, malo sam iznenađen, ali opet i Mađarska ima dobru reprezentaciju. Mislim da je selektor Turske malo ‘potcenio’ reprezentaciju Tusrke. Sigurno da će Turska u Beogradu igrati sa daleko jačim sastavom.

Brine li vas niz sa 11 mečeva sa primljenim golom, šta nedostaje za jaču odbranu?

-To je do načina igre. Mi ćemo pokušati da svedemo broj primljenih golova na minimun. Ali, želja da postignemo gol više ima i tu drugu dimenziju da lakše primamo golove.

Koliko je važan pozitivan rezultat protiv Tusrke za dobru atmosferu pred odlazak u Oslo?

-Pozitivan rezultat uvek definiše atmosferu unutra grupe. Mi ćemo sve učiniti da nam sve u narednih mesec dana bude ugodnije pred odlazak u Norvešku.

https://meridiansport.rs/liga-nacija-reprezentacija-dragoslav-stepanovic-tumbakovic/

Koliko se sistem sa tri defanzivca razmatra kao dugoročno rešenje?

-Rekao sam da ja to zovem raspored igrača na terenu. On je uvek prilagođen igračima koje mi imamo i rivalu protiv koga igramo. Prilagođavamo se svakako načinu i modelu igre koji želimo da sprovedemo i u skladu sa profilom igrača.

Tandem Milinković-Savić – Tadić?

-U trenutnom fizičkom stanju u kome se nalaze svi igrači, njih dvojica ne igraju ovako prvi put. Zadovoljan sam jer su oscilacije samo refleksija tog fizičkog stanja.

Turska je poslednja šansa da Srbija proba da igra sa dva napadača ili ćemo u Oslu sigurno igrati sa samo jedni napadačem?

-Nemam odgovor na ovo pitanje. Igraćemo po modelu koji smo uspostavili.

https://meridiansport.rs/liga-nacija-rusija-srbija-tumbakovic/

U kavezu su dva ranjena lava, da li je naš gladniji?

-Kad razmišljam o lavovima, mogu da razmišljam i o orlovima koji su ranjeni u kavezima, koji bude hrabriji i agresivniji on će da pobedi.

Protiv Rusije čak deset igrača iz pet najjačih liga Evrope, ruska reprezentacija sastavljena je uglavnom iz igrača iz tamošnjeg prvenstva, pitanje od milion dolara – u čemu leži problem?

-Tu je samo atraktivno tih milion dolara, ali ako odgovorim na njega ne verujem da će mi ova redakcija dati milion dolara. Ali da ipak odgovorim, cela naša reprezentacija nema ni pola treninga koliko ruski igrači, oni su odigrali po 12 utakmica i ko zna koliko su imali treninga, naši su odigrali po jednu ili nijednu utakmicu. Ali programska aktivnost UEFA je takva i mi na nju odgovaramo kako možemo – zaključio je Tumbaković.

MAKSIMOVIĆ OPTIMISTIČAN: Mislim da je igra bila dobra, odlična lekcija za nas

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #11 | PLAVA KOVERTA

37 Komentara

    bar da im vratimo za jednu godinu ropstva 🙂

    Bojim se da reprezentacija ne moze da pobedi ni najgori tim na svetu

    Kakva li smo mi sramota od reprezentacije

    Pobedicemo Turke, oni su gori od nas

    Pitanje je hocemo li i da.pobedimo.Tursku.

Postavi odgovor