Ko će da zaustavi slobodan pad Luke Jovića?

Luka Jović se nalazi na izlaznim vratima Fiorentine.

Posle samo šest meseci u dresu ljubičastih, trener Vinćenco Italijano je poručio čelnicima Viole da stave srpskog napadača na transfer listu.

Imali su velika očekivanja u Firenci od Jovića, nadali su se da će “kliknuti” kao sa Vlahovićem, ali na kraju će naš fudbaler morati da sreću potraži na novoj lokaciji, ukoliko bude realizovan izlazni transfer.

Karijera momka iz Bijeljine je skoro četiri godine u strmoglavom padu.

Neosporan je njegov kvalitet, ali zaista ponekad deluje nezainteresovano na terenu, što češto dovodi do toga da je neprimetan, a to sve dovodi do toga da više ne “pakuje” golove kao ranije, iako ima neverovatan njuh za gol u šta smo mogli da se uverimo, ali je realizacija zbog svega navedenog zakazala.

Samopouzdanje mu je poljuljano, a to je sve nekako vezano za vreme provedeno u Real Madridu. Nije uspeo Jović da se istakne u kraljevskom klubu, bio je u senci Karima Benzeme, a slabo je koristio retke prilike na terenu i za madridski klub je postigao samo tri gola.

22020708975072
Foto: Guliver/AP Photo/Alberto Saiz)

Pokušao je da se “oživi” odlaskom u Ajntraht na pozajmicu, u klub gde je eksplodirao i terorisao protivničke odbrane pre transfera u Real, međutim to je sve bilo kratkog daha i brzo se vratio na staro u Španiji.

Nova šansa mu je bila u Fiorentini, ali izgleda da je i nju proćerdao. Čim trener zahtev da se igrač nađe na transfer listi, i to posle samo šest meseci provedenih u klubu, jasno je da tu stvari nisu baš najčistije.

Ukoliko dođe do transfera, sigurno bi i sam Luka voleo da to bude opet Bundesliga. Čini se da mu odgovara napadački fudbal koji se gaji tamo, pa bi to mogao da bude voz koji će Jović da uhvati i gde će moći da pokaže da nije zaboravio da trese mreže, a ne treba podsećati da bi cela situacija mogla i da mu poljulja mesto u reprezentaciji Srbije, jer Dejan Joveljić i Đorđe Jovanović igraju sjajno ove sezone i golgeterski su izuzetno raspoloženi.

Stoga, vreme je da Jović sedne sam sa sobom i u narednim danima dobro promisli gde mu je najbolje da ide i kako će da se vrati u gol mašinu iz Frankfurta

Bonus video:

5 Komentara

    Neka ga vrate u Nemačku ocigledno ovee ne moze nista

    Mozda da okusa srecu u Ligi 1,nije jaka ligs,taman za njega.

    Treba da se vrati u Srbiju,na Marakanu…Zvezda sledece sezone igra LS,to mu je sansa

Postavi odgovor