Partizan planira vrelu zimu: Vazura potvrdio ofanzivu na Hazizu, ali tu nije kraj

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je danas u razgovoru sa novinarima izneo planove crno-belih za predstojaći prelazni rok.

Sa vicešampionom Srbije se prethodnih nedelja povezuje Dolev Haziza, vezista Makabija iz Haife, čija se cena procenjuje na oko dva i po miliona evra.

“Spominje se igrač za koga smo zainteresovani. Postoji i druga strana, koja u ovom trenutku nije spremna za transfer. Poslali smo dve ponude. Očekujemo njihov odgovor. Prelazni rok faktički još nije počeo. Istina je da želimo tog igrača, da pregovaramo sa klubom“, rekao je Vazura i dodao:

“Ne bismo smeli da pregovaramo sa igračem dok ne dogovorimo sa klubom. Ako dogovorim sa klubom, mislim da je igrač spreman da dođe u Partizan. Nećemo da žurimo sa ovim prelaznim rokom. Ekipa je na okupu, svi su zdravi, sve pozicije su popunjene. Tražimo igrača koji će praviti razliku. Svaki dan se pojavljuju neki novi igrači, pregovaramo, gledamo”.

partizan-dolev haziza-makabi haifa
Partizan bi da dovede Zvezdinog dželata! (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Vazura je otkrio da je i na adresu Humske stiglo nekoliko ponuda, ali da Partizan neće prodavati ključne igrače.

“Imamo ponude za tri igrača, odbili smo. Rekli smo da kostur tima ostaje isti i da niko nije na prodaju. Ponude su ozbiljne i odbili smo ih. Iz Kine, evropskih klubova, MLS-a. Tako će ostati do kraja prelaznog roka”, rekao je Vazura i dodao:

“U junu smo doveli osam igrača, a završili smo prvenstvo sredinom novembra. Da li su slobodni, Traorea smo kupili, Dijabatea smo doveli bez novca. Rikarda smo uspeli da zadržimo. Rikardo ostaje, dobio je srpsko državljanstvo. To nema cenu, to je najbitnija stvar. Imamo Rikarda i Natha sa domaćim državljanstvom i četvoricu stranaca”.

Dotakao se i iznenađujućeg transfera Edmunda Ada u Spartak iz Subotice. Podsećamo, nekadašnji fudbaler je bio dugogodišnja želja Crvene zvezde.

“Biće sigurno pošteno. Ako pređe, to je igrač kojeg je Zvezda pratila i kojeg će pratiti. Verovatno će Spartak trpeti posledice ili neće, ne znam. U dobrim smo odnosima sa Spartakom. Verovatno su se dobro spremili za to. Čestitao sam im na dobrom transferu”, kazao je Vazura.

Oktrio je generalni direktor crno-beluh da su već pikirana dva igrača za letnji prelazni rok, ali da klub mora i da prodaje igrače.

“Imamo dva igrača koje planiramo u junu da dovedemo. Njima ističe ugovor. Bićete zadovoljni. Ali nećemo javno da govorimo jer igrači imaju klubove, možda ne žele da se to zna. Blizu smo da dogovorimo dva dobra igrača Nastavićemo da prodajemo igrače. Partizan je u junskom roku prodao Milovanovića za ozbiljan novac. U svakom roku prodamo za dobar novac, to je dobro za Partizan, za srpski fudbal, da naša deca igraju po svetskim klubovima. Što se tiče dovođenja, u junu smo doveli osam igrača. Naš budžet je toliko koliki mora da bude. Kad je igrač slobodan, onda je skuplji”, podvukao je Vazura.

Velike nade polažu u mlade talente.

“Baždar je dokazao kvalitet. Sjajno trenira mali Jović, koji je nažalost poslednje dve pripreme završio sa povredama. Mali Ilić je u prvom timu. Belić nije dete Partizana, ali je bonus igrač, koji se sjajno pokazao”, istakao je Vazura.

Vratio se Vazura Hazizu i otkrio šta je Natho imao da kaže o svom nekadašnjem saigraču:

“Natho ga je predložio, tako smo ga videli… Mentalitet mu je sjajan, sve najbolje je ispričao o njemu, čak i ljudskim kvalitetim”, zaključio je Vazura, dodavši da će klub sačekati Gojka Cimirota do leta kada mu ističe ugovor”.

7 Komentara

  Dobra pojacanja planiraju i pripremaju,bas su im potrebna,i neka sve uspesno i ostvare!

  Milos Vazura ima da bude dozivotni direktor u Partizanu haha

  Treba Partizanu pojacanja,ovo sto sad imaju bas je slabo.

  U transferu Hazize u Partizan radi i Natho,i on pomaze.

  Haziza je sjajan fudbaler,puno bi znacio Partizanu

  Značilo bi nam sigurno da se pojačamo pred nastavak sezone i ako igramo mnogo bolje

  Jedno je sigurno, za Vazuru nema zime

Postavi odgovor