Nedimović: Fudbal je mnogo više od samog loptanja; Da razgradimo u Razgradu Krstajićevu Bugarsku

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović govorio je reprezentaciji, kvalifikacijama za EURO i ulaganjima u srpski fudbal.

On se na početku gostovanja na RTS-u dotakao kazne UEFA, zbog koje neće biti publike na utakmici “Orlova” i Mađarske u Beogradu.

“Nadam se da ćemo posao završiti u Bugarskoj. Videćemo pod kojim uslovima će se igrati da li će deca moći da budu na tribinama. Ono što se desilo u Podgorici je ispolitizovano, nažalost vreme je teško i različita skandiranja su u UEFA doživeli kao kršenje kodeksa. Mislio sam da ćemo protiv Mađarske imati pun stadion. Ranije smo imali oko 5000 prodatih karata, a protiv Litvanije 12.500. Vidite trend, interesovanje postoji, ali desilo se to. Da li je bilo slovo “z” skandiranje za Ratka Mladića… Nas odmah gledaju kroz dve lupe”, rekao je Nedimović i dodao:

“Nikada za 25 godina nismo imali start od dve pobede. Igramo sa Bugarima u junu, a tamo nas čeka naš bivši selektor koji je vodio reprezentaciju u Rusiji Mladen Krstajić. Moraćemo da razgradimo u Razgradu Bugarsku. Mislim da postoji dobra energija, imamo dobar tim sa Džajićem i Stojkovićem na čelu sportskog sektora, a na meni je da obezbedim logistiku. Za sada stvari idu dobro, da kucnem u drvo”.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Potpredsednik FSS-a govorio je o ulaganjima u infrastrukturu u narednom periodu.

“Mi smo kao drugi ili treći strateški cilj odredili infrastrukturu. Imate Loznicu, Leskovac, gradi se u Pančevu, Zrenjaninu… Fudbal će drugačije u Srbiji izgledati za godinu i po dana. UEFA će igraditi bar 20 terena. Mađari su izgradili nove stadione i terene i sve je puno. Mađarska koja je početkom 90 dotakla dno. Ulaganjem dajete dobre uslove za igru, da je na stadionu udobno, a ne da gledaš da li ćeš da slomiš vrat. Sada su na stadioni šoping molovi. Fudbal je više od samog loptanja. To je platforma na kojoj se razvija ozbiljan biznis”, kazao je Nedimović.

Poznato je koliko novca će Srbija dobiti ukoliko izbori odlazak na Evropsko prvenstvo, ali i kako će biti potrošen.

“Srbija ako se plasira na Evropsko prvenstvo će dobiti 12 miliona evra. Taj novac će biti uložen u infrastrukturu, bitno je da se pokrene čitav ciklus. Ako nemate stadione, ne možete ništa da pravite. Mislim da je realno da za nekoliko godina organizujemo Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Blizu smo da dobijemo kongres UEFA u Beogradu, videćemo… Naša Kuća fudbala u Staroj Pazovi proglašena je za najbolji projekat. Tamo su se pripremali i košarkaši Srbije, a Nikola Jokić je rekao da ovakav kompleks video samo NBA”, zaključio je Nedimović.

Furiozni Topić spasio Crvenu zvezdu u poslednjem trenutku

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Nadajmo se da je sve tako i da ide sve u dobrom smeru,da je uspeh jedino moguc svuda pa i u Bugarskoj!!!

    Fudbal je veliki biznis odavno samo mi ovde nismo to do sad shvatili i iskoristili i pri tom ne mislim samo na prodaju igrača već sve što obuhvata fudbal, stadio i sve ostale biznise koji opslužuju fudbal

    Ne znam na šta je mislio kad je rekao da će UEFA izgraditi bar 20 terena, jel u Srbiji i ako jeste koliko će to na kraju da nas košta?!

Postavi odgovor