PRESEDAN: Old Firm se otkazuje?

Old Firm, najveći derbi škotskog fudbala zakazan za 21. mart mogao bi da bude otkazan. Za taj datum zakazan je okršaj Seltika i Rendžersa.

Vlada Škotske razmišlja o nekoliko opcija, a otkazivanje je jedna od njih. Povod su dali navijači Rendžersa koji su proslavljali činjenicu da su na korak od dugo čekane titule. Izašli su na ulice Glazgova kršeći pandemijska pravila.

Ponašanje navijača isprovociralo je i “rat” na relaciji Rendžers – Vlada Škotske. Ministarka Nikol Stardžon je na Tviteru tada pozvao navijače da se vrate kućama.

-Povodom narednih mečeva razmišljamo o mogućim rešenjima. Saopštićemo odluku pre Old Firma koji je zakazan za 21. mart. Razlog zbog kojeg smo dozvolili sportska i fudbalska dešavanja su navijači.

Svi žele da gledaju utakmice i navijaju za svoj tim. Zbog toga se nadam da nećemo morati to da kvarimo, kako bismo bili sigurni da se scene od vikenda ne ponove – kazala je Stardžon, a uzvratio je predsednik Rendžersa Daglas Park.

-Izražavam zabrinutost i nezadovoljstvo zbog reči zamenice Prvog ministra da u Rendžersu ne postoji liderstvo. Takođe moram da naglasim da ste napravili propust što se nama direktno niste obratili. To je za mene nedostatak liderskog ponašanja i prekoračenje nadležnosti – naveo je Park.

Podsetimo, Rendžers je posle decenijskog “posta” skoro sigurno postao prvak Škotske. Trenutno je prvi sa 88 bodova, dok Seltik ima 20 manje. Ostaje da se vidi da li će se novi Old Firm odigrati.

Da li je to ta godina – Inter vraća Skudeto?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ljubinko Drulović: Poruka Piksiju? Oko Saveza je “lobi” | MOJ UGAO #12

6 Komentara

  Pa sta i ovako niko nista ne postuje,sto bi se i te mere postovale 😛

  Mislim da se neće otkazati ali su zakomplikovali situaciju navijači Rendžersa koji su napravili haos na ulicama Glazgova kršeći “skoro” sve epidemiološke mere.
  P.S. Sreća pa je dobar deo navijača bio maskiran! 😀

  Od jednom im navijaci stvaraju najveci problem 😀

  Ma moze oni da otkazu sve do kraja,navijaci ce izaci na ulicu i proslaviti to sigurno!

  Svuda moze derbi da se otkaze samo u Srbiji se prosle godine igrao pred navijacima!

  tesko da ce navijacai da ispostuju to sto vlada trazi,Rendzers je osvojio titulu posle 10 godina imnogo dugo su to navijaci cekali,tako da je najbolje da se odlozi taj susret,samo tako mogu da sprece navijace da ne izadju na ulice

Postavi odgovor