Partizan odgovorio bivšim asovima: Mnogo kleveta i neistina, kreator apela Đorđe Tomić, koji je radio u klubu tri dana...

Burno stanje u crno-beloj javnosti.

Apel 79 bivših igrača je podigao Humsku na noge. Vrlo brzo nakon što je objavljen i pošto je obojio fudbalsku javnost, oglasio se fudbalski klub Partizan – saopštenjem. Etiketirali su Đorđa Tomića, kao organizatora i napisali kako je u apelu veliki broj neistina, kao i da se više neće oglašavati po ovom pitanju.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti:

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

FK ”Partizan” je primoran da se oglasi povodom današnjeg apela tzv.grupe bivših igrača kluba. Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan najpre moraju znati da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, a pre svega se u saopštenju navode imena bivših igrača kluba, koji ni na koji način ne podržavaju apel.

Prema saznanjima kluba, bivši igrač FK ”Partizan” Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan) jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira nekakve promene. Javnost treba da zna da je isti Đorđe Tomić već bio angažovan u FK ”Partizan” pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno 3 dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba ”nije za njega”.

Skupština FK ”Partizan” funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022.godine, sa mandatom do 2027.godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba. Sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, se održavaju u skladu sa Statutom kluba.

Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije.

Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da FK ”Partizan” svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba.

Autori saopštenja takođe navode nekakvo ”propadanje omladinske škole”, valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama ”proizvela” igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj – Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge…

FK ”Partizan” će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati.

Bonus video:

6 Komentara

  Maaa nije moguće da je “burno stanje u crno-beloj javnosti”, kod njih je oduvek mirna luka

  Tandem VV se ne da nikako,zele da i dalje vode klub

  Bukvalno su svima stavili do znanja da ne planiraju da napuste klub, na žalost ovako vidimo skoru propast Partizana.

  Koje neistine,doveli ste klub do ivice propasti i pricate nesto

  Ne moze niko fotelju da im uzme,ne daju je zivotima!!!

  Sve se vidi ovih apr godina kako radite

Postavi odgovor