Nova bura u srpskom fudbalu: Partizan se protivi odluci Zvezde

Predstojeći duel između Crvene zvezde i Partizana prvobitno je najavljen za 2. mart, ali na sajtu srpskog šampiona osvanula je informacija da će utakmica biti odigrana dan ranije.

Iz Humske su se oglasili pismom koje je adresirano na Zajednicu Superlige i koje prenosimo u celosti.

“Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24.kola Superlige Srbije Crvena Zvezda–Partizan, zakazane za 2.mart 2023., sa početkom u 18 časova.

Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FK Crvena zvezda samoinicijativno zakazao utakmicu za 1.mart 2023., sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14.02.2023.godine.

FK Partizan ovim putem zahteva da termin gore navedene utakmice ostane 2.mart 2023.godine, u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom. Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabeleženo, ističemo da FK Partizan kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 26.02.2023.godine igra revanš utakmicu plej of runde UEFA Lige Konferencija protiv FK Šerif iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FK Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije.

Kako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23.02.2023.godine, FK Partizan će utakmicu 23.kola Superlige Srbije sa FK Radnički 1923 odigrati u nedelju, 26.02.2023.godine. Verujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom TV Arenasport koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FK Crvena zvezda i FK Partizan za 2.mart 2023.godine.

FK Partizan je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u sredu, 1.marta, FK Partizan bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, obzirom da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika.

Smatramo da se termin odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala ne sme dovoditi u pitanje, kako bi na vreme svi učesnici mogli da naprave plan i program pripreme. Takođe, utakmici će prisustvovati i gledaoci iz inostranstva, među kojima i mnogi predstavnici najvećih klubova Evrope, te dovođenje u zabludu javnosti oko termina utakmice, ne doprinosi duhu fer pleja i sportske atmosfere uoči utakmice”, stoji u pismu Partizana, koje je potpisao direktor kluba Miloš Vazura.

Promenjen termin “večitog” derbija!

BONUS VIDEO:

 

3 Komentara

    U tesktu ili njihovoj izjavi ima greška jer sad ne znamo da li protiv Šerifa igraju 26.o2 ili 23.02?

    Apsolutno razumem zašto se bude, niko ih nije konsultovao oko promene datuma igranja utakmice

    Moraju oni da talamude, ne znam šta im jedan dan menja

Postavi odgovor