Real vrbuje svetskog šampiona

Nije još poznata sudbina Karla Anćelotija na klupi madridskog Reala, te se uveliko spekuliše o njegovim potencijalnim naslednicima, a sada je u prvi plan izašao Lionel Skaloni.

Prema pisanju argentinskih medija Kraljevski klub je obavio preliminarne razgovore sa selektorom Gaučosa. To naravno ne znači da je postignut dogovor, već se radi o opipavanju pulsa mladog stručnjaka.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Mladog, ali veoma uspešnog pošto Skaloni za pet godina na klupi Argentine ima osvojene trofeje Kopa Amerika, Finalisima i onaj najvredniji namenjen osvajaču Svetskog prvenstva.

Skaloni je na prošlom Mundijalu u Kataru vodio Gaučose do svetskog trona, a u istom ritmu je nastavio i posle planetarne smotre. Argentina je nedavno savladala Brazil na Marakani u sklopu kvalifikacija za naredni Svetski kup, a posle tog duela 45-godišnji stručnjak najavio je da bi mogao da se povuče sa selektorskog mesta.

Sada cela situacija poprima više smisla, jer ako je Florentino Perez krenuo u napad na najboljeg svetskog trenera u prošloj godini, nije ni čudo što je pometnja u Skalonijevoj glavi.

Anćeloti i Real imaju dogovorenu saradnju do kraja aktuelne sezone, Madriđani su voljni da nastave saradnju sa trofejnim trenerom, ali problem pravi Brazil.

Selesao od ranije vidi legendarnog Italijana kao svog spasioca i nekoga ko može da ih vrati na staze stare slave, te su odlučni u nameri da ga privole na mesto selektora.

Petostrukog svetskog šampiona od Mundijala u Kataru predvode vršioci dužnosti selektora, Menezes i Fernando Diniz, a odluka predstavnika tamošnjeg Saveza da i dalje ne imenuju selektora sa punim radniim vremenom, sluti da su Brazil i Anćeloti postigli dogovor da 64-stručnjak preuzme južnoameričku selekciju.

Zbog toga ne iznenađuje što je Real krenuo u svojevrsno vrbovanje potencijalnih trenera, među kojima se najčešće spominju Ćabi Alonso, Roberto de Zerbi, u nešto manjoj meri povratnik Žoze Murinjo. A od svih njih, trenutno, najjaču reputaciju ima Skaloni – svetski šampion.

Crveno-bela misija: Obezbediti bernskim medvedima dugačak zimski san, a sebi evropsko proleće

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Zasto da ne čovek je ostvario mnogo uspeha i sa svojim iskustvom mogao vi doneti nešto Realu

    Skaloni je najavio da odlazi sa cela Argentinske reprezentacije,a gde ce,to se jos uvek ne zna!

Postavi odgovor