Abramovič kupuje novi klub

Ruski biznismen Roman Abramovič želi da se vrati poslu u fudbalu, prema nekim nagoveštajima odluka je pala da preuzme neki klub u zemlji petostrukog svetskog prvaka.

“Fanaticos” je preneo da je Ambramovič bio zainteresovan da kupi drugoligaša Londrinu, ili nekog od velikana Atletiko Mineiro ili Sao Paulo.

Britanski “Dejli star” javlja da je ruski biznismen ipak najbliži kupovini Vaska da Game. Jednog od najvećih klubova u istoriji brazilskog i južnoameričkog fudbala.

Upravo bogata klupska tradicija i velika baza navijača veoma privlače Abramoviča da uloži svoj novac u posrnulog velikana. Vasko da Gama ima finansijske probleme i zbog toga predsednik kluba razmatra ponude raznih investitora, a jedan od njih je i grupa koja predstavlja jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Ruski milijarder bio je vlasnik Čelsija od 2003. do 2022. godine i za to vreme je od londonskog kluba napravio jednog od najboljih u Engleskoj i Evropi, sa osvojenih pet titula u Premijer ligi i dve u Ligi šampiona. Izgleda da ima nameru da sličan projekat pokrene u Brazilu.

Kakav meč na Brdu: Čukarički do pobede u sudijskoj nadoknadi

Bonus video:

 

4 Komentara

    Gde se ima tu se i prosipa kupuje klubove kso da su sitnica sli sigurno svaki klub bi rado to dočekao

    Za mene je ovo iznenadjenje da se Roman sa nekim klubom nadje na Brazilskom fudbalskom trzistu.

    Sto da ne. Ipak je Abramovič veliki sportski radnik.Biko koji klub da preuzme napravice nesto

    Bas bih voleo da vidim da Abramovič kupi neki klub. To bi bas bas bio spektakl. Prica se o Sao Paulu

Postavi odgovor