"Srpski" Salcburg postavio rekord u Ligi šampiona

Austrijski šampion pobedio je Benfiku u Lisabonu u meču prvog kola Lige šampiona, pri čemu je postavio i rekord kada se radi o prosečnoj starosti ekipe koja je počela taj susret.

U timu Salcburga od prvog minuta na terenu su bili i srpski internacionalci Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić, dok je prosek godina startne postave bila 21,5 godina.

To je najmlađih 11 koji su došli do trijumfa na jednoj utakmici elitnog klupskog takmičenja.

Najstariji starter gostujućeg tima na pomenutom susretu bio je golman Aleksander Šlager sa 27 godina, dok je tri godine mlađi Terzić, Pavlović i Bidstrup imaju po 22, Dedić 21, Kjaegard, Gurna-Duat, Šimić 20, Baidu, Gluk i Konate po 19 godina.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Pored osvojena tri boda Salcburg je napravio svojevrstan podvig, što i ne čudi jer je austrisjki klub godinama prepoznat kao odlična sredina za razvoj mladih igrača.

Jedan od narednih velikih dela kluba iz Mocartovog grada mogao bi da bude i Petar Ratkov koji je letos stigao iz TSC-a za 5.000.000 evra.

Engleska škola za mlade Lavove

BONUS VIDEO:

3 Komentara

  Sve se to gleda nista to nije ne bitno ,ipak je ovo najveće takmičenje na svetu kad je fudbal u pitanju

  Odgovori

  Što se kaže na mlađima svet ostaje

  Odgovori

  Jak im rekord

  Odgovori

Postavi odgovor