Dika Stojanović o novom takmičenju: Sektaši, kako ih nije sramota?!

Legendarni golman Crvene zvezde i sadašnji direktor reprezentacije Srbije, Stevan Dika Stojanović, najoštrije je osudio osnivanje novog fudbalskog takmičenja.

Kao što je svima do sada postalo jasno, 12 klubova osnovalo je Superligu, takmičenje za bogate, uz koje bi trebalo još više da se obogate.

Čuveni čuvar mreže ne može da se pomiri sa činjenicom da je takmičenje zaista osnovano.

– Sektaši! Bruka, sramota. Bože, šta rade ljudi… Kako ih nije stid? Stalo im je do 350 miliona evra, pritom su milijarderi?! Fudbal i definitivno prestaje da bude fudbal, to više nema veze sa sportom. Biznis, biznis, ništa drugo. Fudbalu, dragi, veliki, najveći, zar si i ovo dočekao? – upitao se Dika Stojanović prilikom razgovora za Sport klub.

stevan dika stojanović-superliga
Stojanović se nada sankcijama od UEFA (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

On je dodao da se nada da će evropska kuća fudbala ispuniti obećano, odnosno da će drastičnim merama odgovoriti bogatim klubovima i novom takmičenju.

– Ukratko, na firmu u kojoj postoji gazda, čiji je kapital unutra, a radnici bi za sve da se pitaju. UEFA će, nadam se, biti nemilosrdna – zaključio je Stojanović.

Legendarni Dika je sa Crvenom zvezdom 1991. godine osvojio tadašnji Kup evropskih šampiona koji je promenio ime u Liga šampiona, dok recimo, Mančester siti, Arsenal, Totenhem i Atletiko Madrid, osnivači Superlige, nemaju nijedan trofej iz ovog takmičenja, a sebe smatraju liderima evropskog fudbala.

Fudbal u doba Superlige: Kojim „Orlovima“ će FIFA zabraniti da igraju za Srbiju?

Obavezno pogledajte: NIKOLA ŽIGIĆ | Priče iz kraja #31

3 Komentara

    Ništa mi nije jasno, što bi ih bila sramota kad ljudi rade u svom interesu!?

    E Diko moj ,fudbal je odavno prestao da bude samo sport!!!!!!

    Puci će ova organizacija pre nego sto se oformi ,sve vise negodovanja i haosa se podiže ..neće ovo potrajati brzo će prekinuti sve planove

Postavi odgovor