Top 10 najvažnijih mečeva u Ligi šampiona - Iker Kasiljas!

Među stative Real Madrida je stao još kao dečak a godinama je bio simbol tog kluba. Prošao je mlađe selekcije kluba, rezervni tim a sa 18 godina bačen je u vatru. Odmah je pokazao da će biti klasa i da ne mora da se brine oko te pozicije naredne decenije.

Sinonim za sve uspehe Reala iz Madrida i španske reprezentacije u 21. veku je upravo on. Tokom karijere je stizao do pet titula u Španiji i tri titule evropskog klupskog prvaka. Sa reprezentacijom je još dva puta pokorio Evropu a jednom i svet!

Branio je na 725 mečeva u Realu i na još 105 utakmica u Portu. To su jedina dva kluba u njegovoj karijeri ali je 167 puta oblačio dres Španije. Trenutno ima najviše nastupa u Ligi šampiona i u reprezentaciji a treći je kapiten koji je osvajao LŠ, Evropsko i Svetsko prvenstvo!

Finale 2000.

Debitantska sezona Ikera Kasiljasa obeležena je titulom u Ligi šampiona. Neustrašivi momak iz Mostoljesa se nije uplašio izazova iako je tada imao nepunih 19 godina. Stajao je među stativama tokom finala kao i na prethodnih 11 mečeva u Ligi šampiona.

Tada je u finalnom meču savladana Valensija, tih godina i ove sezone veliki Realov rival. Pobeda je bila ubedljiva a samo pogled na impresivna imena govori dovoljno. Prva profesionalna karijera i Iker Kasiljas je već ušao u legendu.

Finale 2002.

Dve godine kasnije Real Madrid je bio na istom mestu, u finalu Lige šampiona. Ekipa je bila još jača i još zvučnija. Raul, Figo, Zidan, Karlos, Makelele… Svi su bili u startnoj postavi protiv Bajera iz Leverkuzena i na kraju uspeli da stignu do titule!

DA LI PORTO IDE KA TITULI?

Iker Kasiljas nije bio na terenu od prvog minuta. Cesar Sančes je bio prvi izbor Kraljevskog kluba u toj utakmici ali je on teren napustio u 68. minutu. Zamenio ga je Iker, koji je te godine imao nešto manju minutažu ali se ustalio u reprezentativnom dresu.

Real – Ajaks 2010.

Kada su neki od starijih igrača napustili klub u leto 2010. kapitenska traka je pripala Ikeru Kasiljasu! Već tada je on bio legenda kluba, jedino je Real u ekipi imao uticaj veći nego golman. Ono što smo saznali u narednim godinama je da je bio i odličan lider.

Sve do dolaska kontroverznog Murinja Ikeru je u Madridu bilo fantastično. Predvodio je svoj tim do španske i evropske titule ali protiv Portugalca nije mogao. Na meču protiv Ajaksa je poneo kapitensku traku, po prvi put u jednom meču Lige šampiona.

Porto – Makabi

Nakon tih pomenutih problema sa Žozeom Murinjom prešao je u Porto. To je bila možda i najbolja opcija jer je bio blizu kuće, u kvalitetnoj ekipi i kao stalni član evropske elite. Ove sezone je branio malo manje ali je u Liveprulu sačuvao svoju mrežu.

REAL GOSTUJE EIBARU!

Na utakmici protiv Makabija je na suprotnoj strani bio Predrag Rajković. Iker Kasiljas je tom prilikom prestigao Paola Maldinija i postao igrač sa najviše nastupa u Ligi šampiona. Do sada je tu brojku uvećao na 167! Toliko je puta branio u LŠ!

Ostali mečevi!

Naravno, izvukli smo još šest utakmica koje su obeležile karijeru Ikera Kasiljasa. On je godinama branio u Ligi šampiona pa je ovo bio veoma težak zadatak. Pogledaj naše favorite!

https://www.youtube.com/watch?v=H0sBnll4GrY&feature=youtu.be

Postavi odgovor