UEFA će iz svemira pratiti navijače

Evropska fudbalska unija (UEFA) i Evropska svemirska agencija (ESA) sklopile su sporazum o saradnji kako bi poboljšale kontrolu nad navijačima i doprinele uticaju fudbala na životnu sredinu.

Sporazum je zaključen do 31. decembra 2025. godine i trebalo bi da omogući uvođenje “svemirskih inovacija u profesionalna fudbalska takmičenja”, navele su dve instistucije u saopštenju posle današnjeg sastanka u Lozani.

Korišćenje satelitskih podataka može posebno da omogući “praćenje gužvi na i oko stadiona iz svemira” i da “indetifikuje uska grla oko stadiona, navela je ESA.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

UEFA će takođe moći da “pristupi istoriji” ovih podataka o određenim mestima, a telekomunikacioni sateliti će moći da “podrže preopterećene zemaljske komunikacione mreže”.

Svemirska tehnologija takođe može da pomogne Uefa da “identifikuje prednosti koje fudbalski stadioni donose lokalnim zajednicama”, kombinovanjem satelitskih snimaka sa socio-ekonomskim, meteorološkim i zdravstvenim podacima.

Dve institucije su obećale i da će istražiti “potencijal ovih tehnologija za poboljšanje društvenih i ekoloških rešenja” u evropskom fudbalu, što je ključna tema u vreme kada ekonomski i ekološki uticaj sporta visokog nivoa pobuđuje sve više pitanja.

(Izvor: Beta)

Pešić: Real je kao dama kad ujutru krene u šoping

Isprati Ligu šampiona u Meridianu – uplati depozit, kladi se ne mečeve LŠ i i kvalifikuj se za bonus od 1.000RSD!

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Videćmo kakvi će biti efekti ovog sporazuma u svakom slučaju može samo da doprinese

    Ovo je velicanstveno sta se sve nece setiti….I satelitsko pracenje i kontrola navijaca mogu samo doprineti redu na stadionima,bez bilo kakve guzve!!!!

    Sve je ovo u skladu sa tehnologijama 21. veka

    Šta sve neće uvesti ..alo dobro nije mi čudo kakav haos je na tribinama

Postavi odgovor