Zdravko Mamić se oprostio od fudbala

Zdravko Mamić je objavio kraj karijere i otkrio da se povlači iz fudbalskog sveta jer želi mirniji život.

“Putem ovog intervjua se opraštam od Dinama i hrvatskog fudbala. Da nije bilo smrti Ćire Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i oprostio se zvanično. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i učestvovanja u bilo kakvom upravljanju, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. Dinamo je u smislu bilo kakvog mog rada i angažmana – prošlost. Više se neću baviti, ne Dinamom, već fudbalom uopšte. Biću samo jedan običan navijač. U jeseni sam života. Najviše me u životu potresla Ćirina smrt. Iako mi je i otac umro, ali mislim da mi je u ovom vremenu ostavilo najveći pečat. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumeo, nakon Ćirine smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od fudbala je konačan”, poručio je Mamić za Glas Srpske.

Hrvat je odustao od borbe za prevlast u zagrebačkom Dinamu.

“Biće šta će biti, život ide dalje. Nema nezamjenjivih. Naravno da sam još mogao puno, bez obzira na to što je moja situacija specifična, pet godina sam već u BiH, puno sam mogao pomoći i Dinamu i hrvatskom fudbalu iz ove pozicije. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje raditi posao nego što sam ja, da me ne trebaju, zašto bih se gurao, nemam nikakve ljutnje, ne osećam se ni izdanim, ni prodanim, međutim, ne želim više učestvovati u bilo kakvom procesu u Dinamu i hrvatskom fudbalu”, dodao je Mamić.

3 Komentara

    Ob je svoje odradio ,čovek je toliko odličnih poslova obavio u fudbalu i ovo sto ima Jrvatska u njemu tesko da će naci u nekom drugom ..

    Neka uživa u penziji i ostatku života bez stresa od fudbala

    Jako ga je pogodila smrt Ćire Blaževića

Postavi odgovor