Zvezdaši se skupljaju u Gornjoj Varoši: Zemun postaje filijala?

Nakon nekoliko godina odsustva, Zemun je uspeo da poveže dve sezone u eliti. Ekipa iz Gornje Varoši ove sezone će voditi borbu za opstanak. Potrebna su pojačanja, jer današnja pozicija nije dobra, a ona bi mogla da stignu iz Crvene zvezde!

Veliki igrački kadar koji je Vladan Milojević imao jesenas neće biti potreban na proleće. Broj utakmica biće duplo manji a Terzić, Mrkela pa i Milojević najavili su odlaske iz kluba tokom ovog januara. Zemun bi to želeo da iskoristi.

fudbal uživo

Doduše, u pitanju su samo pozajmice. I to igrača koji nisu ni igrali za seniorski tim Crvene zvezde, već su nastupali u nekim drugim ekipama. Sada bi Zvezda, nakon što ih okupi na prozivci, mogla ponovo da ih pošalje na kaljenje.

Već dugo se priča da će takav slučaj biti sa Slovakom Jirkom koji stiže iz Trnave. Igrao je  protiv crveno-belih i oduševio fizičkom spremom i trčanjem. Prethodne jeseni je igrao grupnu fazu Lige Evrope. Aklimatizacija u Beogradu veoma je važna za njega pa bi mu prijalo šest meseci u Beogradu.

Drugi ovakav slučaj je Dejan Vidić, visoki napadač koji je stigao iz Prve lige Srbije. Prilično neprimetno se Crvena zvezda zakačila za momka iz Zlatibora, posao je brzo završen pa je strelac deset drugoligaških golova potpisao ugovor na stadionu Rajko Mitić.

Svima je jasno da u trenutnom timu nema mesta ni za njega. Dok bi Jirka mogao da se nada odlasku nekih krilnih igrača, Vidić nema taj luksuz. On će gotovo sigurno na pozajmicu a upravo bi Zemun bio pravo mesto za mnogo minuta u Superligi.

Na kraju je tu i jedan mladić koji predstavlja budućnost klub. Verovatno omiljeni fudbaler Zvezdana Terzića u klubu trenutno sazreo je za fudbal sa najboljima. To je Veljko Nikolić pokazao prethodne jeseni kada je blistao u dresu Grafičara.

BEZ PORAZA U CELOJ SEZONI?

Istina, bilo je to trećeligaško takmičenje, Srpska liga Beograd, ali dovoljno da bude primećen. Mladi kreator igre bi sasvim sigurno doneo malo lucidnosti Zemuncima. Možda je baš vic u igri, koji on poseduje, potreban za opstanak.

Zemun je namirisao gde bi mogao da se pojača, a čini se da ni Crvena zvezda nema ništa protiv ovoga. Paket od tri igrača bio bi dobar posao za svaku od strana u ovom dogovoru. Nikolić i Vidić bi dobili priliku da igraju Superligu, dok bi Jirka mogao da upozna grad i takmičenje u kom će igrati u budućnosti!

Postavi odgovor