Aleksandra Crvendakić se oprostila od košarke: Moja ljubav je bila velika

Nije bila laka odluka. Ali – gotovo da nije imala izbora…

Moje telo je reklo da je dosta, i moram to da poštujem“, pričala je Aleksandra Crvendakić u videu kojim se zvanično oprostila od košarke

Da! Aleksandra Crvendakić odlučila je da završi igračku karijeru! Problemi sa kolenima, koji je hronično muče već duži niz godina, naterali su jednu od naših najboljih igračica da se mnogo pre nego što je bilo očekivano, nego što je trebalo, stavi tačku na igračku karijeru.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Tako da umesto da pričamo o pripremama za Olimpijske igre, o očekivanjima, nadi, podvlačimo crtu. Iako je se prerano završila, karijera Aleksandre Crvendakić je bila više nego uspešna.

“Moja ljubav prema košarci bila je ogromna, od prvog dana kada me otac odveo na košarkaški teren. Od tog trenutka sam počela da sanjam velike snove.”

Snove je ostvarila:

Sanjala sam da osvajam medalje sa reprezentacijom. Osvojanje olimpijske medalje i evropskog zlata rezultat su moje velike ljubavi prema ovom sportu.”

Iz rodne Loznice je kao jedna od najtalentovanijih igračica u svom godištu došla u Crvenu zvezdu. Sa svim mlađim selekcijama kluba sa Malog Kalemegdana osvajala je trofeje, debitovala i za prvi tim, pre nego što je – i dalje tinejdžerka – 2014. otišla u Šopron.

U Mađarskoj je ostala do 2020, osvajala titule u domaćem šampionatu, igrala i finale Evrolige, 2018. godine. Put je dalje vodi u Asvel, odatle u Avenidu, Mersin sa kojim je takođe igrala za titulu elitnog takmičenja, 2023. Oba puta je stala na korak od trona. U godini za nama bila je proglašena za najbolju košarkašicu Srbije.

” Uvek sam želela da se takmičim sa najboljima, znala sam da tu pripradam”. rekla je…

Posle Mersina napravila je pauzu, pokušala da se vrati u Šopronu. Nije uspela. Zato sada pišemo ovu priču.

Aleksandra je prošla sve mlađe selekcije, sa juniorkama osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. u Vukovaru. Za seniorski tim debitovala na Olimpijskim igrama 2016. u Riju, sa povremenim pauzama, bila je deo tima do Evropskog prvenstva u Ljubljani 2023. Osvojila je olimpijsku bronzu u Riju, evrpsku bronzu 2019. u Beogradu, najveći uspeh ostvarila je na Evrobasketu 2021, u Valensiji, gde je sa Srbijom osvojila zlato.

“Košarka mi je dala više nego što sam mogla da zamislim. I na tome sam zahvalna”, poručila je jedna od najboljih košarkašica Srbije.

I mi smo zahvalni za sve što je dala našoj košarci i reprezentaciji Srbije.

Evrobasket u Ljubljani 2023. bio je poslednji ples Aleksandre Crvendakić u dresu Srbije. Sada je čekaju neki novi izazovi…

Bonus video:

6 Komentara

  Da je kroz karijeru imala manje povreda,verujem da bi jos igrala kosarku

  Aleksandra je imala predivnu karijeru i sada je pametno poslušala svoje telo koje je reklo da ne može više da daje maksimum i tako je i odlučila da je vreme da se povuče!

  Svaka joj čast i hvala na svemu što je učinila za srpsku košarku

  Biće da je rešila da se ostvari na nekom drugom polju od kojeg nema ništa bitnije

  Sjajnu karijeru ima iza sebe i moze biti ponosna na sve sto je uradila ,neka odmara sada i uziva u penziji

  Sjajna kosarkasica,zao mi je sto ide, ali zdravlje na prvom mestu.

Postavi odgovor