Ugovori ističu…

Nije bila potrebna peta utakmica polufinala plej-ofa da bi se dokazalo da je Pariz imao bolju sezonu od Asvela. Ali, ako je već došlo do te majstorice, Ti Džej Šorts i kompanija pobrinuli su se da pokažu svima koji su sumnjali da se u glavnom gradu Francuske igra bolja košarka nego u Vilerbanu, bez obzira na status evroligaša tima kojim rukovodi Toni Parker.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Kako će u finalu šampionata igrati Monako i Pariz, jasno je da Asvel očekuju ozbiljne promene. Posebno jer je i sezona u Evroligi završena na pretposlednjem mestu.

BasketEurope je objavio sve timove i sve igrače koji imaju važeće ugovore sa klubovima iz Francuske. Monako je, primera radi, daleko stabilniji, sa jasnim idejama ko ostaje u timu, isto kao i Pariz koji će naredne sezone, nakon osvajanja Evrokupa, igrati u Evroligi.

Ali, u Asvelu je situacija daleko neizvesnija.

Ugovori su istekli: Nandu De Kolou, Jusufi Falu, Parisu Liju, Timotiju Luvavuu, Majku Skotu, Šarlu Kaudiju i Dešonu Tomasu. Pitanje je šta će se dešavati i sa ostalima, ali zna se da, recimo, Žofri Lovernj,  bivši kapiten Partizana, ima ugovor do narednog leta.

U Monaku su pod ugovorom do kraja finalne serije samo Majk Džejms, Džordan Lojd, Džon Braun i Donta Hol, dok bi saradnju trebalo da produži Eli Okobo. Naravno, Džejms ima novi ugovor pred sobom, ali on će odlučivati.

Zanimljivo će biti videti gde će završiti mnogi od ovih momaka, jer je Li pokazao da može da igra na najvišem nivou, do kada će – i gde – igrati De Kolo, kuda će karijera nositi Luvavua, Lojda

Zanimljivo je pomenuti i da Nemanji Nenadiću ističe ugovor sa Limožom, klubom koji je ionako u velikim finansijskim problemima i čija budućnost je, najblaže rečeno, neizvesna.

Bonus video:

6 Komentara

  Ima bas zanimljivih igraca u Francuskoj…

  Posle svih ovogodisnjih rezultata Asvel ocekuju korenite promene!!!!

  Asvel i Monako čeka rekonstrukcija tima jer je mnogim igračima istekao ugovor i ne verujem da će pokušati da ih zadrže jer ove sezone posebno Asvel nije bio uspešan

  Kakva im je cela sezona bila samo se sad nastavilo protiv Pariza

  Ovaj Lee moze ozbiljan klub da nadje jer ima solidnu sezonu iza sebe

  Bilo bi dobro Lojd da dodje ponovo u Zvezdu,mnogo bi znacio ovakav igrac

Postavi odgovor