KANTER ŽELI PROMENE: Voleo bih da Ilon Mask kupi NBA ligu, uneo bi pravdu!

Bivši košarkaš Bostona Enes Kanter je istakao da bi voleo da američki milijarder Ilon Mask kupi NBA ligu, nakon što je nedavno preuzeo i Tviter.

On je istakao da bi milijarder koji se zalaže za slobodu govora, uneo veliku pravu u najjačoj ligi na svetu.

– To mi je san, ono što on radi za slobodu govora je neverovatno, uneo bi pravdu u NBA i možda bi konačno zaigrao košarku – rekao je Kanter za “Foks” televiziju.

Turski košarkaš sa američkim pasošem od februara nema angažman u NBA ligi, iako ima 29 godina i kvalitet da se nađe u rotaciji nekog tima najjače lige na svetu.

Kanter je u problemu da pronađe angažman, a kao razlog tome se smatra njegov govor o nepravdi od Turske, pa sve do Kine, koja je veliki partner NBA lige.

– Cilj mi je da igram košarku, imam 29 godina, ali me teraju da se penzionišem tako mlad jer mnogo pričam. Kada god kažem nešto, to ne odgovara njihovom biznisu, novcu. Više brinu o novcu, a ne o onome za šta se košarkaši zalažu – kazao je Kanter.

Kanter je istakao da mu smeta što NBA liga selektuje probleme i napomenuo da ga boli što isto ne rade kada on ukaže na drugi problem.

– To me ubija jer kada se desio problem pre dve godine u Americi (ubistvo Džordža Flojda), NBA je bila prva organizacija koja je izašla i stala u zaštitu ljudi. Dve godine kasnije ja sam progovorio o problemu u Kini i ubrzo potom sam bio izbačen iz lige odmah – rekao je Kanter i dodao:

– Ovo je više od košarke, nadam se da će jedan, samo jedan košarkaš da mi se priključi.

Kanter je sezonu započeo kao košarkaš Bostona, početkom februara trejdovan je u Hjuston koji ga je ubrzo otpustio. On smatra da je otpušten zbog njegovog govora protiv kineske vlade, ali komesar NBA lige Adam Silver je rekao da to nema veze sa tim i da je slobodan da kaže šta misli.

KRSTIĆ OTKRIO TAJNU: Teo mi je kum, ali nismo pričali godinu dana!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: EKSKLUZIVNO: DODELJENA PRVA KARTA ZA SVETSKO U KATARU! | Meridian, igraj za Katar 2022

 

Postavi odgovor