Selektor odlazi u Ameriku na razgovore sa igračima o Olimpijskim igrama

Došlo je vreme za obilaženje potencijalnih kandidata za dres reprezentacije ovog leta, posebno onih koji bi trebalo da budu lideri. A oni, mahom, trenutno nastupaju u NBA ligi.

Vensan Kole, selektor Francuske, kreće u svoju američku turneju tokom koje će imati pune ruke posla. Uz Stiva Kera, trenera SAD, verovatno selektor sa najvećim pritiskom pred Olimpijske igre u Parizu (prva faza je, doduše, u Lilu) biće upravo čovek koji u svom vlasništvu ima sedam medalja sa velikih takmičenja (evropsko zlato, dva srebra i bronzu, olimpijsko srebro i dve svetske bronze).

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Francuzi će igrati Olimpijske igre kao domaćin turnira, ali posle očajnog Svetskog prvenstva na kojem nisu prošli ni grupu. Plus, svima je jasno da imaju impresivan sastav, tako da pravo na greške neće postojati.

„Krećem da pričam sa igračima, da se radujemo tim Olimpijskim igrama i da saznamo kako da se svi zajedno podignemo, što je veoma važno“, ističe Kole i najavljuje: „Sledeće sedmice ću videti neke igrače, ali ne sve. Teo Maledon, Frenk Nilikina, Evan Furnije – iako verovatno neće igrati – Kilijan Hejs, Viktor Vembanjama i Rudi Gober su sada u planu. Ostale ću videti u januaru kada ću otići na duže.“

Kole ističe da ne mora da znači da će, kao pred Svetsko prvenstvo, unapred odrediti 12 igrača koji će braniti boje Francuske na Olimpijskim igrama, već da će biti i šireg spiska.

„Posebno na unutrašnjim pozicijama ćemo imati više igrača jer tu je dosta nepoznanica.“

Problem za Francuze predstavlja činjenica da se Evan Furnije i dalje nalazi u nemilosti Njujorka i trenera Toma Tibodoa. Ponajbolji igrač Trikolora prima svojih 18,8 miliona dolara, ali ne vidi teren već suviše dugo.

„Voleo bih da promeni klub kako bi igrao, ali niko od nas to ne odlučuje. U ovom slučaju visina ugovora mu ne ide u prilog“, rekao je Kole i jasno poručio: „Igranje u klubu je važan kriterijum za ulazak u reprezentaciju. Drugu sezonu zaredom je zaista problem. Situacija u Njujorku se neće promeniti.“

4 Komentara

  Ide Pesic da mu kaput vidi put!!!!Unapred se zna ko ce doci a ko nece, a koga ne bi trebalo ni zvati!!!

  Odgovori

  Ne znam sta ide?Ko hoce,ko nece ne mora i cao!

  Odgovori

  U prevodu ide da ih moli da igraju za svoju zemlju

  Odgovori

  E njega ce bas igraci da poslusaju hahaha!

  Odgovori

Postavi odgovor