Itudis nije više selektor Grčke, čeka se Spanulis

Dimitris Itudis nije vše selektor košarkaške reprezentacije Grčke. Saradnja započeta pre Evrobasketa 2022. godine završava se neposredno posle ovogodišnjeg Svetskog kupa.

Grke očekuje predolimpijski turnir početkom jula 2024. godine što ne može da se uklopi sa obavezama koje stručnjak ima sa Fenerbahčeom u Evroligi i šampionatu Turske.

O tome se ranije razgovaralo i grčki savez je doneo odluku da ne nastavi saradnju sa pedesettrogodišnjim trenerom. Itudis je istakao da će uvek biti uz reprezentaciju, što u krovnoj organizaciji grčke košarke veoma cene i žele mu sve najbolje u daljoj karijeri.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Eliminacija posle druge faze Mundobasketa, produžila je čekanje Grčke na medalju sa velikih takmičenja na najmanje 15 godina (poslednja je bronza sa EP 2009.)

Prema pisanju grčkih medija njega će zameniti legendarni košarkaš Vasilis Spanulis koji je od prošlog leta šef stručnog štaba Peristerija.

Ljajić primanja od kluba preusmerava za ojačanje medicinskog tima Novog Pazara

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Posle Mundobasketa to je bilo sasvim ocekivano!!!!

    Odgovori

    Nisu zadovoljni sa njim ocigledno čim su odlucili da promene trenera ..Spanulis je legenda

    Odgovori

Postavi odgovor