Klej Tompson sе probudio i to nije bila lepa vest za Čikago!

Čak 149 ubačenih poena protiv Čikaga značili su ubedljivu pobedu za Golden Stejt. Parirali su Bulsi, koliko je to bilo u njihovoj moći, ali više od 124 poena nisu mogli. Igrač utakmice bio je Klej Tompson, čovek koji je noćas obarao rekorde.

Bek šampionskog tima uspeo je da ubaci 10 trojki u prve dve četvrtine! U trećoj je dodao još četiri i postavio rekord. Dosadašnji je držao Stef Kari koji je pre dve godine Nju Orleansu ubacio 13 trojki. Mogao je Klej Tompson sinoć i više od ovoga.

VEČERAS SE IGRA SEDAM MEČEVA!

Nakon što je oborio dva rekorda, za prve dve četvrtine i za ceo meč, četvrti period je proveo na klupi. Nije bilo potrebe da se vraća na teren, pobeda je već bila osigurana. Zaustavio se na 52 poena, što je najbolji skor nekog igrača Golden Stejta u ovoj sezoni.

Sinoć je pogodio 14 od 24 šuta za tri poena. Dodao je još četiri pogotka za dva i dva ubačena bacanja. Asistencija nije bilo, zašto bi dodavao loptu kada mu je išlo za rukom? Uhvatio je pet skokova i jednom ukrao loptu a na parketu je bio samo 27 minuta!

Impresivna statistika, posebno kada bismo je uporedili sa dosadašnjim mečevima u sezoni. Nije otvorio ligu na pravi način, šuterski se dosta mučio i igrao je ispod nivoa. Zbog loših procenata šuta sa početka sezone nije bio među prvim napadačkim opcijama.

ORLANDO ĆE SAVLADATI SAKRAMENTO?

Na otvaranju sezone protiv Oklahome pogodio je samo jednu trojku, iz osam pokušaja. Drugi meč je bio protiv Jute, probao je dva puta i nije pogodio. Usledili su mečevi sa katastrofalnim procentima. Protiv Denvera i Finiksa su bili identični, 1 trojka iz 6 pokušaja.

Malo bolji je bio protiv Vašingtona, tada je šutnuo pet puta i pogodio jednom. Protiv Njujorka nije pogodio nijednom iz četiri pokušaja. Protiv Bruklina je bilo isto kao protiv Vašingtona. Ukupno, na prvih sedam mečeva, 5 trojki iz 36 pokušaja!

Znalo se da će proraditi nekad! Bilo je samo pitanje koji tim će biti žrtva. Jedan od najboljih šutera u ligi, sinoć je prekinuo lošu šutersku seriju. Prvi put u novoj sezoni Klej Tompson je postigao više od 20 poena na jednom meču.

ŠTA MOGU KLIPERSI U OKLAHOMI?

Šampion će naredni meč odigrati protiv Nju Orleansa. Pelikani imaju pozitivan skor ali su i jedna od ekipa koja prima najviše poena po meču. Čak i kada pobeđuju, redovno im se dešava da protivnik ubaci 110 poena. Biće to prilika da Klej Tompson nastavi sa pogađanjem trojki!

Postavi odgovor