TOMAS OSEĆA "PIONIR": Trinkijeri je skockao ozbiljan tim

Košarkaši Partizana su savladali Lokomotivu 80:71 u četvrtom kolu Evrokupa u prepunoj hali “Pionir”. Crno-beli su tako ostali neporaženi.

Kako je Partizan savladao Lokomotivu?

Jedan od najvećih kandidata za trofej Evrokupa, ekipa Lokomotive Kubanj iz Krasnodara, pala je u punoj hali “Pionir”.

Atmosfera je bila kao nekada, a kada je tako – gotovo je nemoguće pobedi crno-bele.

Sem Deker, najbolji pojedinac “Lokosa”, istakao je da nikada ništa slično nije doživeo i da će meč pamtiti do kraja života – i sigurno nije jedini.

Rašon Tomas je takođe prvi put igrao pred domaćom publikom. Videlo se da je hteo da “eksplodira” od naleta energije, pogotovo u poslednjoj deonici. Tek oporavljen, teško je ulazio u ritam, sve do odlučujućih 10 minuta.

Nekoliko poena na obruču, pa huk sa tribina, probudio ga je i postigao je 14 od ukupno 16 poena u tom periodu. Dovoljno da bude glavni pokretač mini preokreta Partizana.

Markus Pejdž je takođe igrao sjajno, a njegova izjava pre utakmice je bila tačna – “Publika u Areni je bila sjajna, ali “Pionir” ima dušu”.

Upravo tako – hala “Aleksandar Nikolić” je zaista živa kada igraju večiti.

Verovatno ni najvernije pristalice nisu očekivale ovakav start u Evrokupu. A kada se pobedi i tim poput Lokomotive, stvar je jasna – Trinkijeri je već sada skockao ekipu po svom ukusu.

I najbolje od svega je, ovo nije najbolji Partizan koji ćemo videti ove sezone. U tome su bili saglasni posle utakmice Rašon Tomas i Nemanja Gordić. A ako “parni valjak” koji nije bio na 100% pobeđuje favorita za osvajanje Evrokupa – ko sme da kaže da ni crno-beli nisu među najužim kandidatima za trofej?

OBAVEZNO POGLEDAJTE Partizan – Lokomotiva 80:71 | Goreo Pionir, Grobari U Transu, crno-beli Evrokup, Tomas i Gordić

Postavi odgovor