Roko Leni Ukić: Kampaco i Vildosa? Treba nam još takvih igrača u ABA ligi

Roko Leni Ukić, igrač Splita i bivši hrvatski reprezentativac, oglasio se povodom pojačanja Crvene zvezde – Fakunda Kampaca i Luke Vildose.

Bogatu karijeru iza sebe ima hrvatski košarkaš.

Godinama je igrao u nekim od najboljih evropskih klubova, kasnije se oprobao i u NBA ligi da bi se sada na zalasku karijere vratio Hrvatsku gde brani boje Splita.

Mnogi su burno reagovali dolaskom Vildose i Kampaca u crveno-beli tabor, dok on smatra da je to odličan potez za celu ligu.

„Meni su te priče smešne. Dabogda došlo još šest Vildosa i Kampaca u ABA ligu. Šta je u tome loše za naše igrače? Pa je li bolje igrati protiv Kampaca ili nekog igrača iz “žnj” ekipe? Ne vidim ništa loše u tome, uvek želite da igrate protiv najjačih. U krajnjoj liniji, koliko Zadar ima pobeda i je li dobio Zvezdu? Može se, samo treba posložiti stvari kako treba, prestati plakati, tražiti alibije i početi dizati vrednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smislen rad videti rezultati“, rekao je Roko Leni Ukić u intervjuu za “Germanijak”.

Podsetimo, njegov nekadašnji saigrač iz hrvatske reprezentacije, Miro Bilan, na šaljiv način prokomentarisao je dolazak Argentinaca u Zvezdu rekavši da kako je aktuelni šampion regiona krenuo dovešće i Kristijana Ronala.

9 Komentara

  Apsolutno se slažem sa njim, zar nije bolje igrati protiv odličnih igrača tako ćeš unaprediti i svoju igru

  Lepo kaze Ukic,ono sto miwli ceo Balkan

  Zvezda je to,pokretac mnogij stvari

  Samo da dobri igraci dolaze u aba ligu

  Niko nece da gleda Vrabca i Bircevica u aba ligi

  Stvsrno su igrači koji podižu košarku u Aba ligi na visi nivo takav kvalitet je potreban

  Ovo su igrači koje bi svaka ekipa pozelela da vidi.

  To podize kvalitet cele Aba lige. Kad bi jos takvih igrača doslo.

  Bravo za Ukica. U potpunosti se slazem sa njim.

Postavi odgovor