Dončić ide do 350 miliona, glasovi doneli ogromne pare i drugima

Luka Dončić je trenutno 16. najplaćeniji igrač NBA lige. Momak koji je upravo slavio u prvoj utakmici finala Zapada u minuloj sezoni je zaradio 40.064.000 dolara.

Ova fantastična brojka biće sića u odnosu na ono što se sprema za najboljeg igrača Dalasa.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Nakon što su objavljena imena 15 članova idealnih petorki NBA lige za sezonu 2023-2024, postalo je jasno i ko će sve imati ozbiljnog aduta u narednim pregovorima oko povećanja ugovora. To više nisu ni pregovori, već se jasno zna koliko može da raste plata kom igraču.

Nakon što je ponovo izabran u idealnu petorku, Dončić će moći da produži ugovor sa Maveriksima. Ne ovog leta, jer još nije odigrao šest godina u NBA ligi, ali sledećeg će se pred njim na stolu naći papir na kojem će pisati – 346 miliona dolara za pet sezona!!!

Naravno, biće to daleko najveći ugovor u ligi.

Jokić se vratio u najbolji tim

Nije Luka jedini kojem se posle izbora u jednu od najboljih petorki smeši novi, daleko unosniji ugovor.

Šei Gildžus-Aleksander je trenutno 34. na listi najplaćenijih sa 33.386.850 dolara. Ne ovog – iz istog razloga kao i Dončić – već sledećeg leta superstar Oklahome Siti moći će da potpiše ugovor težak 294 miliona dolara za pet godina.

Entoniju Edvardsu i Tajrisu Haliburtonu je izbor u idealne petorke doneo po 40 miliona dolara više na ugovore koje su potpisali prošlog leta. Obojica su teški 204 miliona za pet godina, ali sada su još bogatiji.

Bonus video:

5 Komentara

    Kad plati porez, takse, menadžera i sva ostala potraživanja od ove cifretine mu ostane oko 50% što je svakako ogromna lova

    Doncic je cudo prirode,decko je sjajan igrac

    Da je Jokić u finalu sa Denverom i on bi sad čekao novi ugovor i ko zna koliko bi njemu ponudili, ovako Luka može da se raduje novom ugovoru koji je nagrada za njegov trud ove sezone.

    Doncic je svojom igrom zasluzio svaki ovaj dolar!

    Takve ugovore su zaslužili svojim trudom tokom ove sezone.

Postavi odgovor