Micić: Želim da se okušam u NBA, to se do sada nije desilo iz mnogo razloga

Vasilije Micić, plejmejker Anadolu Efesa i reprezentacije Srbije, dao je opširan intervju za zvanični sajt Evrolige gde je govorio o brojnim temama.

Prema mišljenju brojnih stručnjaka, srpski košarkaš je najbolji igrač na svetu van NBA lige.

Ukoliko mislite da Efes može do TOP 8 faze Evrolige, Meridian vam nudi NAJVEĆU KVOTU – 3,20

Kako je u Evropi osvojio sve što se osvojiti može, od kolektivnih, do individualnih priznanja bilo je logično da se otisne “preko bare”.

Međutim, Micić je odlučio da ostane još godinu dana u Istanbulu, a evo i zašto:

“Svi ti trenuci isti su kao i za druge ljude, verujte mi. Sledim svoj instinkt koji mi govori šta da radim. Poslednje tri godine svi su očekivali da ću da odem. Ostao sam. Ne zato što ne želim da idem u NBA, definitivno želim da odem i da se okušam tamo, ali nije se desilo iz mnogo razloga”, rekao je Vasa, pa nastavio.

“Ne vidim svoj ostanak u Efesu kao nešto loše, naprotiv, jer zaista uživam i u vremenu na terenu i u slobodnom vremenu. To što imam taj mali san u NBA o glavi pomaže mi da svakog dana radim jednako naporno, da budem strpljiv. Nadam se da će se to dogoditi, videćemo”.

Ovom prilikom se osvrnuo i na svoje prvo interncionalno iskustvo u Bajernu, gde se nije najbolje snašao.

“Nije lako mladim ljudima da nađu ravnotežu i unutrašnji mir kada si mlad. Definitivno nedostaje porodica. Mislimo da smo zreli sa 20 godina, ali u stvari nismo – uvek preporučim mladim igračima da idu s roditeljima, s porodicom, jer imamo mnogo sumnji kada smo mladi, mnogo je očekivanja: ako ih ne ispuniš, osećaš se loše i slabo, a porodica pomaže da ostaneš stabilan. Meni je to iskustvo pomoglo”, poručio je igrač Efesa.

U daljem toku razgovora prisetio se bolnog perioda kada je ostao uz reprezentaciju na SP 2019. uprkos smrti majke.

“Prošlo je tri godine otkad je preminula, sve je teže i teže, ali to je život. Ta odluka je bila moja, zajedno s njom naravno. Žrtvovanje jeste deo ove profesije”.

Kao recept za uspešnu karijeru u Evropi naveo je konstantnost.

“Mnogo je talentovanih igrača koji mogu da zablistaju mesec ili dva, ali oni koji uspeju da rade ono što je najbolje za tim i da i dalje budu prepoznatljivi individualno… Mislim da ja to poslednjih godina donosim”, zaključio je Micić.

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    Posle ovakve sezone mislim da je pravo vreme da ode u NBA vidi se i po njemu da se ovde zasitio svega

    Odlican igrač koji je svakako stasao, da zaigra najjaču ligu na svetu. Sve sto treba za NBA Micic poseduje.

    Ali će se desiti. Micic je zreo za NBA ligu. Ne vidim razlog zaato ne bi zaigrao NBA ligu.

Postavi odgovor