Mitrović odao priznanje Sferopulosu i stručnom štabu: Nisu nam dali da glavama odemo na odmor

Teret na leđima je bio ogroman, ali navikli su. Pritsak je sastavni deo svakodnevnice kada nosite dres Crvene zvezde. Ali kada je na talonu finale, a prekoputa večiti rival – onda dolazi do ključanja. Iskustvo je bilo štit, zajedništo oružje i klub sa Malog Kalemegdana je stigao do sedme titule Jadranskog prvenstva. Velike pobede, donose i veliko olakšanje – slavlje, predah… Nije bilo vremena. Skoro ni za mamurluk, tako da su izabranici Janisa Sferopulosa morali odmah da preusmere snage prema domaćem prvenstvu.

Tonus nije opao, ritam je ostao na visokom nivou i Zvezda je rutinski završila posao u polufinalu. Osim dve nešto lošije četvrtine u dva meča, crveno-beli su odigrali skoro bez greške. Karta je čekirana u Železniku, gde je Luka Mitrović potvrdio da je najveća konstanta Janisovog tima. Ukupno je sakupio 30 poena za dva meča. Nekako rutinski, s pola gasa, bez jurnjave za postizanjem koševa – kako god da okrenete, biće jedan od najefikasnijih u Zvezdinom timu.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Posle pobede nad Panterima, iako je imao gomilu dresova ispred svog lica da poptiše, momak iz Novog Sada je našao vremena za novinare.

“Evidentno je bilo da smo imali dobar pristup, mentalno smo bili spremni, što je bilo najvažnije posle finala ABA lige, osvojene titule, velike potrošnje, što fizičke, što emotivne… Ruku na srce, teško je prešaltati se nakon dva dana na nove izazove. Mi smo to uradili, pokazali smo veliki profesionalizam i zasluženo se našli u finalu”, rekao je Luka Mitrović za Meridian sport.

Zaista se nije osetio pad, iako je bilo logično da se dogodi. Zvezdin centar nema dilemu – ko je zaslužan.

“Velike zasluge idu stručnom štabu koji nam nisu dali da odemo na odmor glavom pre nego što i zaista počne”.

Na satu je otkucalo 20 časova i koji minut, počinjala je utakmica Partizana i Mege, a Mitrović nije imao nikakve želje.

“Valjda je tek počelo, ne znam rezultat, ali hajde da sačekamo kada bude gotovo pa da pričamo o tome”.

Nije imao mnogo vremena za priču Luka, jer ga je automobil uveliko čekao. Vozačevo ime je Ognjen Kuzmić – čovek sa kojim je imao zanimljive duele tokom utakmice. Osmeh je uvek prisutan kada priča o bivšem saigraču.

“Kuz je stara… Da sad ne kažem”, zaključio je Mitrović za Meridian sport.

Bonus video:

4 Komentara

    Izgleda da su igraci stvarno zadovoljni sa Sferopulosom

    I ne treba da im misli odlutaju nigde ,nego koncetracija na ono zasta se bore!

    Tako se i radi u klubu ,profesionalan pristup svemu , vidi se po rezultatima da je zvezda ‘budna ‘ i da može odgovoriti na svaki izazov i sko je sezona jako dugačka i odigrali su mnogoooo utakmica

    razlog zašto su i nastavili sa uspehom je baš u tome što im trener nije dozvoljavao da se opuste već ih je pripremio za dalja takmičenja. Kad budu u finalu pobedili i sledećeg protivnika tek tada će moći da se opuste i proslave sve ovosezonske trofeje!

Postavi odgovor