Kneževi dobili ono za čime Zvezda i Partizan godinama vape

Monako će sledeće sezone igrati u Evroligi bez obzira na to da li će uspeti da se plasira u plej-of ove sezone ili ne, javlja “Lekip”.

U teoriji, Monako bi morao da se plasira u sledeću fazu takmičenja kako bi obezbedio igranje u elitnom takmičenju i treću sezonu zaredom. Međutim, francuski list javlja da “kneževi” ne brinu, jer su već dobili garancije od Evrolige.

Direktor tog takmičenja, Maršal Glikman nije potvrdio ni porekao ovu informaciju.

“Reći da je mesto garantovano nije tehnički tačno. Ali, ja ću to istaći ovako, želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi”, rekao je Glikman za “Lekip”.

“Postoji 18 klubova, a njih 13 ima licence za stalne članove. Jedan od tih dioničara – CSKA Moskva – suspendiran je zbog rata u Ukrajini. To nam daje malo prostora,” dodao je, a zatim nastavio dalje:

“Postoji 18 klubova, gde 13 ima stalne licence. Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti ni sledeće sezone, čak i ako niko ne zna šta se dešava u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. Kako god, za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje (plasira u TOP8) na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige”, rekao je Glikman.

Povlasticu koju je navodno dobio francuski klub, Crvena zvezda Meridanbet i Partizan priželjkuju godinama i postavlja se pitanje da li će srpski klubovi doživeti nešto slično u budućnosti.

2 Komentara

    Lepo sto je to Monako dobio,ali neka se nasi izbore za to,bice im draze i vise ce to da cene!!!

    Možda i bolje da se izborimo za to ne treba čekati nikoga da nam nešto pokloni

Postavi odgovor