Frejzer otišao, ali stiglo je pojačanje: FMP doveo novog Amerikanca!

Samo dan nakon potvrde da je ekipu FMP-a napustio Trent Frejzer, u Železnik stiže novo pojačanje!

Ostin Tilman je novi košarkaš FMP-a, a iz Železnika navode da je potpisan ugovor na mesec dana, sa opcijom produžetka saradnje.

Tilman (27, 185cm) je započeo sezonu u najjačoj ligi Francuske u redovima Le Portela, a dolazi u ekipu iz Železnika kao slobodan igrač. Snažni bek je pohađao koledž Monmut gde je proveo četiri sezone, a u poslednjoj je prosečno beležio 11.1 poen uz 5.9 skokova i 5.5 asistencija.

Takav učinak mu je i doneo laskavo priznanje MAAC za najboljeg ’’šestog čoveka’’. Ostalo je i upisano da je Milman bio prvi bek u istoriji Monmut univerziteta koji je upisao tripl-dabl učinak, to se dogodilo protiv Jejla kada je postigao 11 poena, uz 12 skokova i 15 asistencija.

Seniorsku karijeru započeo je u prvoj ligi Portugala gde je nastupao za Galitos-Bareiro i imao u proseku 17.7 poena, 5.3. skoka i 5.1 asistenciju. Usledila je selidba u drugu ligu Francuske gde je igrao za Evru i prosečno beležio 17 poena, pet asistencija i četiri skoka.

U drugoj ligi Italije nastupao je za Orasi Ravenu i imao 15.3 poena, 5.2 skoka i 3.9 asistencija. Usledila je selidba u već pomenuti Le Portel gde je nastupao na početku sezone 2022/2023.

Sada je pao potpis sa ambicioznim „Panterima“, koji i ove sezone beleže sjajne partije. Podsetimo, FMP je trenutno na trećoj poziciji na tabeli ABA lige, a uskoro ih očekuje i takmičenje u Kupu Radivoj Korać.

Superzvezda ABA lige za Meridian sport: Tajna uspeha? Skoro da znamo koji igrač koristi koji dezodorans! (VIDEO)

 

2 Komentara

    Čini se da su imali spremnu zamenu i samo su bil isvesni da će odlicni Frazer da napusti klub

    Ima mesec dana na raspolaganju da se dokaže kako bi se izborio za duži ugovor

Postavi odgovor