Rajaković: Trenerska karijera nije trka na 100 metara nego maraton

Srpski trener Darko Rajaković u predstojećoj sezoni predvodiće Toronto Reptorse u NBA ligi.

Nakon igora Kokoškova Rajaković je drugi srpski stručnjak koji vodi tim iz najjače lige na svetu.

“Od početka bavljenja trenerskim poslom uvek sam bio vrlo ambiciozan, ali istovremeno sam znao da trenerska karijera nije trka na 100 metara, već je dugačak maraton. Tek sada sam istrčao polovinu maratona, imam još mnogo pred sobom. Trenutno sam u 27. godini trenerskog rada i nadam se da ću još toliko ostati u trenerskim vodama. Uživam i lepo mi je”, rekao je Rajaković u intervjuu za “Sportski žurnal”.

Podsetimo, Rajaković je pre klupe Toronta radio u SAD kao asistent u Tulsi, potom Finiksu, Oklahomi i na kraju Memfisu. Priznaje, ni sam nije mogao da zamisli da će dobiti priliku da vodi jedan NBA tim.

“Nisam o tome mogao da maštam, jer u tom trenutku nije bilo takvih primera, pa nije izgledalo kao nešto moguće, ali stvari su se menjale tokom godina. Košarka je postala globalni sport, tako da posle 27 godina od trenerskog početka dobio priliku da radim kao trener u Toronto Reptorsima”, rekao je Rajaković.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

Postavi odgovor