Rebrača: Ne možemo da živimo od stare slave

Nekadašnji košarkaš Željko Rebrača prokomentarisao je sanje u domaćoj klupskoj košarci kao i u reprezentativnim selekcijama.

On je u razgovoru za “Basketball Sphere” govorio o problemima KLS i ABA 2 lige.

“Ove godine KLS je mnogo jača. U poređenju sa ABA 2, možda i kvalitetnija. KLS treba da bude i razvojna liga. Uporno ponavljam da su Španci od nas preuzeli model rada sa mladima i mnogo uložili u to. Osvojili su sve u mlađim kategorijama. Ne možemo da živimo od stare slave. To treba da zaboravimo. Moramo da stvorimo razvojnu bazu”, rekao je predsednik KK Vojvodina i dodao:

“Imamo problem sa reprezentacijom, sa mladim igračima. Nema ih na vidiku, tih vrhunskih. Ne radi se na nivou na kojem se ranije radilo. Voleo bih da se FMP, Mega i Borac ‘spuste’ u KLS. To bi bila neviđeno jaka liga. Da se i propiše da određeni broj mladih mora da igra u toj ligi.”

Meridian ima najbolje kvote

Za rešenje ovih problema neophodno je da se nađe zajednički interes srpske košarke.

“Iz KLS i ABA 2 lige nije garantovano da se uđe u ABA 1. Svi znamo šta se desilo sa Zlatiborom. Potrebno je da se zajedno sedne i razgovara o interesu srpske košarke. Kao država nemamo zajednički cilj. Ovo sada, nije to. Stvari su se odvojile na dva puta, mora da se nađe dogovor”, zaključio je Rebrača.

Bokan držao igrače 52 minuta u svlačionici

BONUS:

 

Postavi odgovor