Topić puni kasu na Malom Kalemegdanu: Zvezda će inkasirati 2.000.000 dolara

Ostaje veliki žal na Malom Kalemgdanu zbog činjenice da se Nikola Topić povredio nakon što se vratio za pozajmice. Vibracije kada dok je koračo parketom pred Zvezdinim navijačima su bile posebne, jer 18-godišnji plejmejker iz Novog Sada jednostavno nije kao ostali dečaci njegove generacije.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Klinac sa neverovatnim stavom je postao ljubimac navijača, ali svih u klubu. Od igrača, preko ekonoma pa sve do direktora – kod svih je zalsužio najveće ocene. Sigurno da su svi navijali da ostane još malo, da pusti još magije na parketu, ali zov NBA lige je bio prejak. Ako je za utehu, Crvena zvezda Meridianbet će zaraditi ozbiljan novac od Topića, koji je izabran kao 12. pik na draftu od strane Oklahome.

Kako saznaje Meridian sport, klub sa Malog Kalemegdana će inkasirati 2.000.000 dolara na ime obeštećenja ukoliko ugovor bude garantovan, što nema sumnje da će desiti, jer prema NBA pravilima, izborom u prvoj rundi Drafta, tim se obavezuje da će igraču ponuditi četvorogodišnji ugovor (2+1+1) od koga može da odustane samo igrač.

Što se tiče zarade, prema ruki skali, Topić bi u prvoj sezoni zaradio 4.950.480, u drugoj 5,198,160, trećoj (opcionoj) 5,445,600 i četvrtoj (opcionoj) 7,504,037, što je ukupno 23.098.277 dolara – s tim da Oklahoma Siti ima pravo da mu na ove sume podigne 20 odsto platu (ili spusti, što je manje verovatno).

Takođe prema Kolektivnom ugovoru, ove sezone tim može da plati maksimalno 850.000 dolara za obeštećenje inostranom klubu, što znači da bi Nikola od svoje zarade doplatio još 1.150.000 dolara.

Da ne bude zabune ta podela obeštećenja između NBA tima i igrača je uobičajena praksa još od prvih dolazaka internacionalaca u najjaču ligu na svetu.

Bonus video:

2 Komentara

    Ovde je i Zvezda odlicno prosla,dva miliona za kosarku nije mala stvar .

    Odlicno je prosao na draftu igrace u sjajnoj ekipi mladoj sa dva naša igrača i zvezda je pokupila kajmak dobar

Postavi odgovor