Trka Španaca za Amerikancem: Baskonija ima pet dana da (ne)izjednači unosnu ponudu Valensije

Samo dan pošto je Baskonija ponudila Metu Kostelju produženje ugovora, sa ponudom je izašala i Valensija. Iako će od jeseni igrati Evrokup, Valensija je američkom centru, koji ima pasoš i Obale Slonovače, dala svoj predlog saradnje.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

On podrazumeva dvogodišnji ugovor vredan 4,5 miliona evra. Konkretno – u prvoj sezoni bi iznosio 2,2 miliona, u drugoj 2,3. Što je ponuda koju Baskonije teško može da izjednači. Kako je Kosteljo “ograničeno slobodan agent“, tim iz Vitorije ima pet dana da odgovori.

Ukoliko izjednači ponudu Valensije – koja je mnogo veća nego što su planirali da Kosetlja plate – Amerikanac će ostati u Baskoniji. Ukoliko to ne urade, centar koji u avgustu puni 31 godinu, a koji je u sezoni za nama u Evroligi imao prosek od 9,7 ponea i 4,2 skoka, promeniće sredinu posle tri sezone.

Rok je 1. juli do 23,59.

Istovremeno, Valensija je ponudila ugovor i Itanu Hepu iz Gran Kanarije. Hep je takođe centar, takođe “ograničeno slobodan”. U Evrokupu je imao prosek od 9,6 poena i 5,9 skokova. Detalji ugovora – koji sada Gran Kanarija može, ali i ne mora da izjendači – nisu objavljeni.

Inače, ACB liga objavila je listu igrača koji su po završetku ove sezone bili u istom statusu kao Kosteljo i Hep. Na listi “ograničeno slobodnih” ukupno je 16 imena.

lista

Bonus video:

2 Komentara

    Met Kostelo ima da bira,i jedna i druga opcija su primamljive

    Sad je samo pitanje ko će ponuditi više ,ko se više otvori taj će ga i dovesti u svoj tim

Postavi odgovor